De voordelen van arbeidsdeskundig advies

Persbericht geplaatst door RBonline op 08-02-2016
Een arbeidsdeskundig advies is een advies dat door een arbeidsdeskundige wordt verstrekt aan een ondernemer of een professional in een organisatie. Wat het vakgebied van een arbeidsdeskundige precies is en waarom het interessant is om arbeidsdeskundig advies te vragen in bepaalde situaties, lees je in dit artikel.

Het vakgebied van een arbeidsdeskundige
Een arbeidsdeskundige houdt zich bezig met vraagstukken die te maken hebben met situaties op de werkvloer. Een vraag die je aan de arbeidsdeskundige kunt stellen, is bijvoorbeeld ‘wat zijn de gevolgen voor het salaris of een uitkering als iemands verdiencapaciteit tijdelijk minder is?’ Een andere vraag die je aan de deskundige kunt stellen, is ‘onder welke voorwaarden vindt re-integratie plaats?’ en ga zo maar door.

De voordelen van het inwinnen van arbeidskundig advies
Het inwinnen van arbeidskundig advies brengt diverse voordelen met zich mee, namelijk:
  • Er ontstaat een goede balans tussen mens, werk en inkomen door het beste advies te krijgen voor alle partijen.
  • Je krijgt altijd onafhankelijk advies.
  • Je krijgt altijd hoogwaardig advies van een professional met vele jaren ervaring.
  • Vraag je om arbeidskundig advies, dan weet je zeker dat alle betrokkenen van de situatie optimaal ondersteund worden, dat het advies onafhankelijk wordt gegeven en dat je advies krijgt van een professional met vele jaren ervaring en een groot inzicht in de markt. En omdat het inwinnen van advies helemaal niet duur is, hoef je niet veel geld te investeren om de beste oplossing te krijgen.
    deel deze pagina: