De voordelen van een zonneboiler

Persbericht geplaatst door ederuijter op 13-03-2016
Zonneboiler Oss
Nederlanders geven jaarlijks honderden euro’s uit aan de productie van warm water. Daarbij is het gasverbruik de grootste uitgave. Naast de kosten die het met zich mee brengt, is een hoog gasverbruik niet bepaald milieuvriendelijk. Een zonneboiler kan op een duurzame en goedkope manier de energie opwekken die nodig is om uw huis te verwarmen en van warm kraanwater te voorzien. Daarbij kunt u zelfs subsidie krijgen voor het vervangen van uw huidige cv-ketel of boiler.

Werking
Een zonneboiler is meestal een toevoeging op een normale combi-ketel. Door middel van een zonnepaneel op het dak wordt zonne-energie omgezet in warmte. Deze warmte wordt doorgegeven aan een vat, waarin water wordt opgeslagen. Via een geïsoleerde leiding loopt de warmte naar het vat, waar het water kan worden verwarmd. Als er genoeg zon is, is de zonneboiler afdoende om de hele dag door heet water te produceren. In het vat mag de temperatuur maximaal 90 graden zijn, daarna stopt de pomp. Als er niet voldoende zon is, dan neemt de bestaande warmtevoorziening het over. Dit zouden bijvoorbeeld een warmtepomp of een combi-ketel kunnen zijn. Op deze manier is er het hele jaar beschikking over warm water en verwarming.

Besparing
Een gemiddeld huishouden van zo’n 4 personen verbruikt jaarlijks zo’n 1500 m3 aan gas. Een zonneboiler kan dit drastisch verlagen, naar zo’n 1250 m3 per jaar. Dit betekent ook dat de CO2-uitstoot van een gemiddeld huishouden minder kan worden dan dat het nu is. Een zonneboiler is even een investering, maar verdient zichzelf terug in ongeveer 10 a 15 jaar. Dit is afhankelijk van de besparing die het jaarlijks oplevert. Dit wordt bepaald door het verschil in verbruik en de kosten van een m³ gas. Naast de voordelen die hier al genoemd zijn, is het ook nog eens mogelijk om er subsidie voor te krijgen. Gemiddeld is de hoogte van de subsidie ongeveer 650 euro.

Verwarming in Oss
Bent u geïnteresseerd in een zonneboiler, neem dan eens contact op met de verwarmingsmonteur in Oss. Wij kunnen voor u een offerte maken en een prognose opstellen voor de terugverdientermijn. Ook voor storingen aan uw huidige cv-installatie of boiler kunt u uiteraard bij ons terecht. U kunt ons bereiken via 0412-799021.