Deep tissue massage: gericht op de diepere spierlagen

Persbericht geplaatst door Floris op 21-01-2017
Deep tissue massage: gericht op de diepere spierlagen
Een effectieve, krachtige massage om het menselijk lichaam weer helemaal in balans te brengen. Middels langzame en diepe technieken met aandacht voor de lichamelijke spieren wordt de 'energiestroom' aanzienlijk verbeterd. Zodanig vloeit alle stress en spanning snel weg. Deep tissue massage werkt namelijk in op de diepere spierlagen. Om dit te kunnen bewerkstelligen is de massage een stuk rustiger, maar kent deze wel meer druk. Met deze techniek wordt specifiek op en rond de pijnlijke vlakken gefocust.

Effectief losmaken van verklevingen
Het gaat allemaal om het bereiken van een diepe werking. Deze diepe werking helpt weer om de verklevingen in de spieren los te kunnen maken. Verklevingen kunnen worden gezien als stugge gebieden in de spieren en zijn plakkerig. De rustige en diepe massage breekt de verklevingen los.

Massage die diep tot onder de huid voelbaar is
Over het algemeen kan worden gesteld dat de dieptemassage pijnloos en plezierig is. Toch voelen de meeste patiënten een ongemak of pijn. Belangrijk is daarom om te beseffen dat het hier niet gaat om een ontspanningsmassage, maar juist om een medicijn. Het is daarom ook belangrijk dat er wordt aangegeven wat je precies voelt en wanneer het allemaal te pijnlijk wordt. Geheel op jouw ervaring wordt de dieptemassage ingericht.

De eerste stap naar ontspannen spieren
Waarschijnlijk zullen je spieren een beetje stijf aanvoelen. Misschien voelt het enigszins ook wat pijnlijk aan, zo direct na een intensieve dieptemassage behandeling. Doorgaans verdwijnen deze ongemakken echter wel na een dag. We geven de massage dan ook in een serie, om zo de spieren volledig los te krijgen en de behandeling te herhalen. Je voelt zo steeds meer ontspanning door het gehele lichaam, kunt weer makkelijker bewegen, terwijl ook de pijn afneemt en je je flexibeler voelt.

Door Fysio Den Haag, dé fysiotherapeut in de regio Den Haag.