Digitaal factureren nog niet aangeslagen bij het MKB

Persbericht geplaatst door danweetjehetwel op 12-09-2012
Digitaal factureren nog niet aangeslagen bij het MKB
Het proces van digitaal factureren is heel de tijd een trend gebleven bij bedrijfs automatisering. Uit recent onderzoek naar elektronisch factureren en factuurverwerking blijkt echter dat iets meer dan vijftien procent van de bedrijven dit daadwerkelijk voor elkaar heeft. Bij elektronische factuurverwerking wordt aangegeven dat facturen digitaal binnenkomen, elektronisch worden geaccordeerd en verwerkt in een administratief systeem.
De onderzoekers hebben ook gekeken naar de verhoudingen binnen de sector van het midden-en klein bedrijf. Als percentage binnen de sector van het midden-en klein bedrijf dan is het percentage van bedrijven dat hun factuurverwerking elektronisch regelt nog minder dan vijftien procent. Dat elektronische facturen maken en verwerken zo langzaam opgang komt, heeft verschillende redenen.
Binnen het midden en klein bedrijf blijken te weinig ondernemingen facturen te sturen. Het voordeel welke de digitalisering zou moeten opleveren is bijna niet te merken. Kijkt men naar de investering van de digitale administratie systemen dan heeft de onderneming pas rendement als deze een hoeveelheid van meer dan drieduizend facturen verstuurt per jaar.
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van danweetjehetwel: