Disceru helpt organisaties bij de ontwikkeling naar de Digitale Postkamer 3.0

Persbericht geplaatst door Influx PR op 03-06-2014
Disceru helpt organisaties bij de ontwikkeling naar de Digitale Postkamer 3.0

Opleiding Enterprise Input Management zeer goed ontvangenDriebergen, 3 juni 2014 - Disceru - opleiders in informatielogistiek - is gestart met een nieuwe leergang Enterprise Input Management. De leergang Enterprise Input Management richt zich vooral op de noodzakelijke transformatie van de traditionele papierverwerkende postkamer naar een digitale postkamer 3.0. Een afdeling die verandert van kostencentrum naar een regieorganisatie op strategisch niveau. Een eerste groep deelnemers heeft de leergang in april/mei doorlopen en met succes afgerond.
De terugkoppeling van de deelnemers op de eerste Enterprise Input Management leergang was bijzonder positief. De leergang werd vooral gewaardeerd door de interactie, de afwisseling tussen theorie en praktijk en zeker ook de ontwikkeling van het strategiewerkstuk. Het werkstuk kan nu door de deelnemers binnen hun organisatie verder worden opgepakt en uitgewerkt. Hiermee is het een unieke opleiding die niet alleen belangrijk is voor de ontwikkeling van de deelnemers, maar ook voor de organisatie. Volgens Oscar Dubbeldam van Disceru hebben de deelnemers laten zien dat ze ontwikkelingen en veranderingen in fysieke en digitale communicatie goed hebben doorgrond. ‘Zij kunnen die vertalen naar een strategie voor de eigen organisatie die voldoet aan de algemene bedrijfsdoelstellingen.'
Dubbeldam: ‘De leergang speelt in op de ontwikkelingen waarin klanten zelf bepalen wanneer en hoe ze met een organisatie willen communiceren. Enerzijds neemt het aantal contactmomenten via fysieke post af, anderzijds neemt het totaal aan contactmomenten toe via digitale media. Het maakt het voor organisaties erg moeilijk om de klant overal en altijd dezelfde klantbeleving te geven.' Vanuit een optimale klantbeleving, maar zeker ook vanuit een compliance perspectief is het noodzakelijk dat de inkomende (en uitgaande) (klant)communicatie centraal wordt verwerkt. De postkamer moet zich transformeren van een verwerker van de fysieke poststromen naar een centrum dat de regie voert over alle inkomende communicatie, ongeacht het kanaal en de vorm. Regie houdt daarbij ook in dat het waarde toevoegt aan het achterliggende bedrijfsproces. Het is niet alleen een doorgeefluik, maar controleert, vult aan en verbetert data waar nodig. Het bedrijfsproces daarna moet direct gestart kunnen worden.
De leergang Enterprise Input Management duurt vier dagen: één dag per twee weken. Tussendoor is er ruimte en mogelijkheid om het strategiewerkstuk te ontwikkelen en te bespreken. De presentatie van het werkstuk is een belangrijk onderdeel van het examen dat op dag vier in de middag plaatsvindt. Het examen bestaat uit een theoretisch gedeelte en het praktische gedeelte, de presentatie. Tijdens de vier dagen kan de deelnemer aan de hand van de theorie zijn strategie steeds verder aanscherpen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere architectuurmodel, softwaretechnieken, hardware, workflow en ECM, de inzet van de MFD, postkamer 3.0 en trends en ontwikkelingen.
Disceru verzorgt meerdere leergangen en masterclasses. Zowel op de opleidingslocaties te Nieuwegein en Bunnik als in-huis bij organisaties. Disceru heeft specifieke opleidingen verzorgd voor onder andere Achmea, Belastingdienst, Canon, Ricoh, Rotaform. De openbare leergangen zijn bezocht door deelnemers van organisaties als Generali, UWV, Eneco, SNS Reaal, Menzis en Delta Lloyd. Voor de data van de komende leergangen en masterclasses zie de kalender op de website van Disceru.
Disceru B.V. - Willem van Abcoudelaan 11 - 3971 AA Driebergen - Website: www.disceru.nl - e-mail: info@disceru.nl

Voor de redactie:

Over Disceru B.V.
Disceru is een opleidingsorganisatie op het gebied van informatie- en communicatielogistiek. Disceru richt zich vooral op de professionals, consultants en medewerkers van organisaties waar de verwerking van informatie cruciaal is voor de bedrijfsvoering en klantgerichte informatie en communicatie. De opleidingen zijn ontwikkeld door ervaringsdeskundigen met minimaal 20 jaar praktijkervaring in het vakgebied. Elke opleiding bevat een praktische inslag, waardoor het geleerde direct in de praktijk kan worden gebracht. Zo wordt er veel gebruik gemaakt van klantcases die de docenten zelf hebben uitgevoerd of hebben begeleid. De opleidingen zijn onafhankelijk en niet gesponsord door leveranciers. De opleidingen zijn door vakverenigingen erkend en geaccrediteerd.

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Jakob Brons - tel: 055 3663034 - e-mail: disceru@influx-pr.com.
Voor meer informatie over de leergangen, masterclasses, de mogelijkheid voor een in-house-opleiding of een specifieke presentatie kunt u contact opnemen met Oscar Dubbeldam.
E-mail: oscar.dubbeldam@disceru.nl of telefonisch: 06 - 507.34.796. Zie ook de website van Disceru: www.disceru.nl.
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: