Draag uw kind in een draagzak niet met zijn gezicht naar voren

Persbericht geplaatst door draagzak op 22-04-2012

Volgens de Duitse Vereniging van Kinderartsen heeft het dragen van een baby in een draagzak met zijn gezicht naar voren invloed op de gezonde ontwikkeling van de heupen van de baby.

“Het dragen naar voren is schadelijk voor de nog zachte heupgewrichten van de baby”, zei de voorzitter van de Duitse Beroepsvereniging van Kinderartsen, Wolfram Hartmann.

“Er zijn nu deze draagzakken en draagdoeken op de maarkt, waar kinderen met het gezicht naar voren worden gedragen zodat ze kunnen alles zien," zei hij. "Maar de kinderen zijn nog steeds baby's. Als een baby in de draagzak zit is de nabijheid van belang!"

Daarom moet men geen angst hebben dat de baby iets mist als zijn gezicht dicht bij het lichaam van de drager aanligt. Een draagzak of draagdoek is goed voor de baby als het wordt gedragen met licht gespreide benen en gebogen benen en rug. Het gezicht is gericht op de drager.

Zal de baby in de draagzak zitten met zijn rug naar de drager en zijn gezicht naar voren, dan zou de benen worden gestrekt door het gewicht. En dat is niet meer gezond, omdat de heupgwrichten kunnen worden beschadigd.

(Original text gepubliceerd in Ärzte-Zeitung, 26.03.2012, vertaling door Draagzak.nl)

Wilt u meer informatie lezen over het dragen van uw kind in een draagzak dan kijk naar de website van draagzak.nl

Een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle ergonomische draagzakken vindt u in de webwinkel van Babymaxi.