Draagarmstellingen in fonkelnieuw magazijn Oskomera

Persbericht geplaatst door BITOSystems op 13-03-2012

Voor de veilige en efficiënte inrichting van het nieuwe magazijn in het nieuwe bedrijfscomplex aan het Vuurijzer in Deurne (NL), deed Oskomera - gespecialiseerd in het ontwikkelen, engineeren, produceren en monteren van gevels en draagconstructies in aluminium en staal en specialist op het vlak van zonne-energie - beroep op de kennis van BITO Systems. BITO slaagde erin om in een recordtempo het nieuwe magazijn uit te rusten met draagarmstellingen voor verschillende belastingen, legbord- en palletstellingen. Het stellingensysteem staat garant voor de door Oskomera vooropgestelde veiligheid, flexibiliteit en functionaliteit.

Oskomera groeit uit zijn jasje

Het familiebedrijf Oskomera bestaat dit jaar 65 jaar. De familie Van Osch richtte het in 1947 op en koos als bedrijfsnaam een afkorting van OSch KOnstruktie MEtalen RAmen. Het bedrijf werd in 2003 door Martin Rietveld, huidig CEO van de Oskomera Group, overgenomen. Intussen groeide het bedrijf uit tot een internationaal technisch hoogwaardige specialist door zijn grote vakkennis en de verschillende disciplines onder één dak; staal, aluminium, glas en zonne-energie. Hierin is Oskomera uniek.

Daarnaast biedt Oskomera ook service en onderhoud. Oskomera kende in 2011 een omzet van circa 170 miljoen euro. Het stelt 270 mensen te werk en heeft nog eens 350 medewerkers van partnerbedrijven die dagelijks namens Oskomera aan projecten werken. Een bekend Oskomera project is het Eneco-pand langs de A20 in Rotterdam. Oskomera realiseerde de complete buitenschil en het atrium – inclusief de ultramoderne zonne-energiesystemen – van deze duurzame blikvanger.

Omdat de vijf locaties in Deurne van waaruit het alsmaar groeiende Oskomera opereerde te krap werden, besloot het bedrijf een volledig nieuw complex met kantoren, magazijn en productiehallen te bouwen op een nieuw bedrijventerrein in Deurne.

De verhuizing vond eind 2011 plaats en intussen is Oskomera vanuit het nieuwe bedrijfspand volledig operationeel. Het pand is de kroon op een geslaagde, meerjarige professionaliseringstransformatie die de veelzijdige technische dienstverlener heeft afgerond. Het nieuwe complex brengt de vijf verschillende locaties van Oskomera onder één dak.

Lean management in magazijn

Omdat de projecten die Oskomera worden toegekend van een toenemende complexiteit zijn, is samenwerking tussen de verschillende disciplines voor het bedrijf van groeiend belang. Het feit dat de organisatie op één locatie gevestigd is met één gecentraliseerd magazijn zorgt al voor kortere communicatielijnen zodat er sneller en intenser op projecten afgestemd kan worden.

Het lean management-principe wordt doorgetrokken naar het magazijn. Op maat leveren is waar het voor Oskomera om draait. Voorheen werd er per productiecluster geproduceerd waardoor er vaak plaatsgebrek was. Oskomera maakte de keuze te werken volgens de lean principes waardoor in het magazijn voortaan artikelgestuurd gewerkt wordt en de productie in kleine brokjes wordt bediend vanuit het magazijn.

Vroeger werkte Oskomera met oude palletstellingen en wat dragers en verloor enorm veel tijd met het zoeken naar bepaalde materialen. In het nieuwe magazijn en ook dankzij het nieuwe WMS-systeem dat het bedrijf introduceerde, worden materialen voortaan artikelgestuurd weggelegd.

Draagarmstellingen, legbordstellingen en palletstellingen

Het magazijn dat Oskomera voor ogen had, moest veilig, functioneel en flexibel zijn. Ralph Dominicus, Engineering en Warehouse Manager bij Oskomera, coördineerde de inrichting van het nieuwe magazijn. Archicom BV adviseerde Oskomera bij de logistieke inrichting van het nieuwe warehouse. Archicom stelde aanvankelijk een vijftal stellingen leveranciers voor.

De oorspronkelijke tender startte met 5 partijen. In maart 2011 startten de eerste tendergesprekken. De uiteindelijke beslissing om met BITO in zee te gaan werd begin juli van dat jaar genomen. “BITO won de tender uiteindelijk niet op basis van de kostprijs, maar vooral omwille van de goede ingesteldheid. BITO toonde meedenkend vermogen, schakelde mee op logistieke vraagstukken en droeg zelf ideeën aan om het magazijn zo efficiënt mogelijk in te richten,” licht Ralph Dominicus enthousiast toe.

Er werden op voorhand geen tests uitgevoerd, maar Oskomera bracht wel een referentiebezoek aan een klant van BITO in Nederland. En zeker ook dat bezoek was van doorslaggevend belang voor de keuze van Oskomera. “BITO toonde ons een referentie: een oud magazijn, waar delen van het stellingensysteem ouder waren en delen nieuw. Wat ons opviel was dat er bijzonder weinig beschadigingen aan de stellingsystemen waren en hoe goed alles er beveiligd was. Zeker als we dat vergeleken met een ander referentiebezoek, bij een concurrent van BITO. Dat bezoek was in een heel nieuw magazijn met allemaal nieuwe stellingen ook. De constructies daar waren veel zwaarder dan die van BITO, maar zeker niet veiliger of steviger. Toen we constateerden hoeveel stellingen er daar al beschadigd waren, was voor ons de kogel heel snel door de kerk,” lacht Ralph Dominicus.

Een maximaal flexibele opslag en een functionele toegang tot de stellingen rekening houdend met een correcte breedte van de paden van het magazijn stonden voorop als opdracht voor BITO.

Begin juli 2011 koos Oskomera er dus voor om met BITO in zee te gaan, waarna BITO meteen met de productie van het op maat gemaakte stellingensysteem startte. Op 10 oktober begon BITO met de inrichting van het magazijn en begin november 2011 werden de eerste pallets binnen gerold. Sinds 1 december 2011 was het magazijn operationeel in de zin dat het de productie kon beleveren. En sinds 1 januari 2012 is het hele nieuwe complex functioneel. “Tussen het moment dat we in juli 2011 besloten om met BITO Systems in zee te gaan en de ingebruikname van het nieuwe magazijn begin november, zaten amper 3 maanden, inclusief bouwverlof en maatwerk. Dat is uiterst snel”, zegt Ralph Dominicus.

Patrice Pignoloni, project engineer bij BITO Systems, licht de inrichting van het Oskomera-magazijn toe: “In totaliteit hebben we 455 lopende meter stellingen geïnstalleerd. Voor de buitenmaatse pallets met onder andere bundels profielen werden er 54 lopende meter extra brede draagarmstellingen met roosters geïnstalleerd, voor de enkele profielen 48 lopende meter smalle draagarmstellingen, 198 lopende meter legbordstellingen voor kleine doosjes met onderdelen en tot slot werden er ook 155 lopende meter palletstellingen geïnstalleerd voor voornamelijk de solarafdeling. Alles werd door BITO op maat gemaakt. Alles tot een hoogte van 9m30 voor de draagarmstelling en tot 9m50 hoogte voor de palletstellingen.”

Omdat Oskomera verschillende leveranciers heeft, moest het opslaggoed en dus de indeling van de draagarmstellingen zeer flexibel zijn. Vandaar dat de staanders van de draagarmstellingen die we bij Oskomera installeerden een steek van 50mm hebben in plaats van de normale steek van 100mm”, vult Patrice Pignoloni aan.

Daarnaast voorzag BITO ook aanrijbeveiliging via bolders voor de legbordstellingen, die eentransportvrije zone aangeven, waar geen heftrucks mogen inrijden. “We kunnen stellen dat alles wat BITO bij ons gerealiseerd heeft, voor de volle 100% voldoet aan onze eisen inzake veiligheid en beveiliging,” zegt Ralph Dominicus.

Ralph Dominicus vervolgt: “Opslag was vroeger een noodzakelijk kwaad bij Oskomera. De investering in het nieuwe magazijn is er één geweest die alle andere bedrijfsprocessen optimaliseert en efficiënter maakt. De rekken zijn daarbij de hardware en bieden een enorm potentieel aan het warehouse, waardoor er voortaan op voorraden kan gestuurd worden. Er wordt niet teveel meer op voorhand geproduceerd. We verkiezen korte leveringen op korte termijn en flexibiliteit in de supply chain. De stellingen van BITO zijn future proof: op groei berekend. Als we bovendien beslissen om in de toekomst meer in staal te produceren, dan zijn de stellingen daar eveneens op voorzien. Ze werden immers berekend op hoge gewichten.”

Wat functionaliteit betreft, is nog niet alles even handig, maar dat kon op voorhand ook niet worden voorzien. Er is gelukkig de flexibiliteit om zaken aan te vullen. Al doende heeft Oskomera via BITO nog extra afvalbeveiliging geplaatst, extra roosters besteld en er volgen nog extra draagarmstellingen. De infrastructuur laat deze aanvullingen en aanpassingen ook toe,” besluit Ralph Dominicus.

deel deze pagina: