Eat2Gather lanceert culinaire wereldtour door Amsterdam

Persbericht geplaatst door Moonfish Text & PR op 09-09-2011
Eat2Gather lanceert culinaire wereldtour door Amsterdam

Even helemaal tot rust komen tijdens een Chinese theeceremonie, een rondleiding door een Oudhollandse distilleerderij en daarna mezzes proeven in een Arabische lounge. Dat zijn de ingrediënten voor een nieuw concept van culinair organisatiebureau Eat2Gather: de culinaire wereldtour door Amsterdam. Ideaal voor een dagje uit met vrienden of familie in bijvoorbeeld de herfstvakantie, een gezellig uitje met collega's of een origineel vrijgezellenfeestje.

Werelds concept

Als het gaat om verschillende culturen is Amsterdam de meest diverse stad van Nederland. In 2010 telde de stad maar liefst 178 verschillende nationaliteiten. Ook het culinaire aanbod is werelds te noemen: van Chinees tot Tibetaans, van Arabisch tot Ethiopisch, je hoeft hier nooit ver te zoeken naar een exotische, gastronomische belevenis. Dat vond ook Karien Olthof, eigenaresse van culinair organisatiebureau Eat2Gather. Zij ontwikkelde een concept om de stad te ontdekken met haar culinaire wereldtour. Aan de hand van een stadswandeling kunnen deelnemers proeven van onder meer Oudhollandse likeuren en Arabische mezzes. Ook een kennismaking met een duizenden jaren oud Chinees gebruik staat op het programma. ,,Amsterdam heeft zoveel te bieden op het gebied van wereldse gastronomie'', aldus Karien. ,,Het leek mij een leuk idee om dit te combineren tijdens een mini-wereldreis: een originele, leerzame en ontspannen manier om de stad, haar diverse culturen en elkaar beter te leren kennen."

Reis door de stad De tour begint met een Chinese theeceremonie op de historische Zeedijk, daar waar 400 jaar geleden de eerste thee ons land binnenkwam. De theeceremonie is nog veel ouder: het is al meer dan 3000 jaar een Chinese traditie waarbij je gedurende een proces van water koken, serveren en proeven tijd hebt om helemaal tot rust en nader tot elkaar te komen, weg van de hectiek van het dagelijks leven. Kenners beweren dat de kop Chinese thee die je drinkt tijdens deze ceremonie is te vergelijken met een mooi glas wijn. De reis gaat verder naar een Oudhollandse distilleerderij, waar je tijdens een rondleiding alles te weten komt over het destillatieproces van likeuren en jenevers, die je uiteraard ook gaat proeven. In plaats van likeur en jenever, is het ook mogelijk te kiezen voor een proeverij van oer-Hollandse topkazen in een sfeervol proeflokaal aan de gracht. De tour eindigt tenslotte met een ontspannen avond in een Arabisch loungerestaurant waar je in een exotische omgeving kunt genieten van een 3- gangen diner bestaande uit de lekkerste mezzes.

Groepen Door de opzet is de culinaire wereldtour zeer geschikt voor groepen

vanaf 8 personen (ca. 76 euro p.p.). De tour is een ideale manier om

bijvoorbeeld een verjaardag of jubileum te vieren, als bedrijfsuitje,

vrijgezellenfeest of gewoon als gezellig en origineel dagje uit met vrienden of

familie.

Eat2Gather organiseert allerlei culinaire activiteiten voor zowel grote als kleine groepen. Ook zijn er workshops op open inschrijving: ben je alleen of met zijn tweetjes, dan kun je je opgeven voor één van de workshops die op de agenda staan van Eat2Gather.

Over Eat2Gather

Eat2Gather is een culinair organisatiebureau, gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf is gespecialiseerd in culinaire evenementen, workshops, netwerkbijeenkomsten, familie- en bedrijfsuitjes. Dit kan variëren van de culinaire wereldtour tot en met een kruidenworkshop of een lesje tafeletiquette - het doel is om mensen bijeen te brengen door middel van verschillende culinaire activiteiten. Ongedwongen, leerzaam én leuk. Eat2Gather werd in 2007 opgericht door Karien Olthof (1980), een jonge onderneemster met organisatietalent en een voorliefde voor lekker eten, drinken en gastvrijheid. In 2008 was Karien finaliste bij de Columbus trofee, een aanmoedigingsprijs voor jonge en eigenzinnige ondernemers.

-----------------------------------------------------------------------------------

Meer informatie: www.eat2gather.nl

Nieuwsbrief: op de hoogte blijven van het laatste nieuws kan via www.eat2gather.nl/nieuwsbrief

Voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Ravianne van Vliet, Moonfish Text & PR,ravianne@moonfishpr.com, 06 511 390 82