Echte of neppe design meubels?

Persbericht geplaatst door SanneVermeulen op 20-01-2015

Design meubels, design accessoires en design fauteuils zijn zeker niet goedkoop. Wil je toch graag een design fauteuil of een design kast voor in je huis, dan zijn replica meubels vaak de oplossing die door mensen gekozen wordt. Replica meubels zijn bijna perfecte kopieën van de originele meubels, maar je betaalt er aanzienlijk minder voor. Echter bestaat er ook een groot verschil tussen de kwaliteit en het aanzien van de replica meubels, tegenover de originele meubels.

Replica meubels in de wet

Vroeger was een dure design fauteuil niet voor iedereen weggelegd. Dit is nu niet langer het geval, door de opkomst van replica meubels. Populaire meubels als de Barcelona chair en de Eames lounge chair zijn nog steeds erg gewild, waardoor de replica’s ook erg populair zijn. Tegenwoordig staan de bekende meubels stil. Dit is te danken aan de competitie van de Europese design meubelmarkt. Veel fabrikanten hebben de originele designs benaamd tot kunst onder de Europese lokale wetten. Ze beschikken bijvoorbeeld over copyright rechten tot 70 jaar na de dood van de originele ontwerper.

Prijs en kwaliteit

Replica meubels zijn tot 50 procent goedkoper dan de originele meubels. Hierdoor is de kwaliteit een stuk slechter, en is het aanzien ook minder zodra mensen doorhebben dat het replica’s zijn.