ECM-Services introduceert ScanRobot 2.0 MDS

Persbericht geplaatst door Influx PR op 26-01-2012
ECM-Services introduceert ScanRobot 2.0 MDS

Robot voorziet in groeiende scanbehoefte gebonden uitgaven

Lelystad – 26 januari 2012 - Met de beschikbaarheid van de ScanRobot 2.0 MDS van het Oostenrijkse Treventus Mechatronics heeft ECM-Services, specialist in capturing en scanning solutions, een sterke troef in handen. Met deze robot staan alle opties in scanning ter beschikking: van heel precies en rustig scannen tot scannen op volle productiecapaciteit. Vooral voor de groeiende markt die gebonden uitgaven wil digitaliseren is dit ‘werkpaardje’ een absolute aanwinst. De ScanRobot 2.0 MDS wordt gepresenteerd tijdens de Grafische Vakbeurs & Vakbeurs Sign in de Evenementen Hal te Hardenberg van 7 tot en met 9 februari.

“Er is een groeiende behoefte aan het digitaliseren van gebonden uitgaven”, ziet Johan de Lange, directeur van ECM-Services uit Lelystad. “Het probleem met die gebonden uitgaven is echter altijd de kwaliteit versus de snelheid en de hanteerbaarheid van zowel de uitgaven als de scanners die het digitaliseren. Met deze scanner kunnen we onze klanten echt ‘top of the bill’ in scanmogelijkheden aanbieden.”

De ScanRobot 2.0 MDS (Mass Digitization System) voorziet in een automatische, semi-automatische en volledig handmatig mode, zodat de gebruiker bij elke digitaliseringopdracht voor de optimale handelings- en verwerkingssnelheid kan kiezen. De gepatenteerde prismatechnologie zorgt voor optimale kwaliteit van de scans; de geïntegreerde workflow module in de scansoftware zorgt voor maximale doorstroming en efficiënte afhandeling van de gescande documenten en/of pagina’s.

”Bij het scannen van dikkere, gebonden uitgaven vervormen images vaak door de bolstaande pagina’s in het hart van het boekwerk”, aldus De Lange. “Bij deze scanner ontstaat geen enkele vervorming, juist door die speciale prismatechnologie. Ook de resolutie van de images is altijd constant en van de gewenste kwaliteit, ongeacht de papierkwaliteit of de dikte van het boek. Er zijn geen glasplaten of handen van de operator nodig die de pagina’s strak houden om ze goed te kunnen scannen. Deze scanner is in staat om in een hoek van 60 graden de pagina’s van binnenuit te scannen. Daardoor is er ook minimale kans op beschadigingen aan het boekwerk. Deze scanner behoort daardoor tot de top in dit segment.”

De ScanFlow workflow software zorgt voor adequate afhandeling van de gescande images. Dat kan variëren van de juiste doorstroming naar de aangewezen werkplek tot een snelle optimalisering en verwerking van de images in de achtergrond. Daarvoor is een brede functionaliteit ter beschikking om de images te optimaliseren. De makkelijk te gebruiken ScanGate software, de capturing, image bewerking- en jobmanagement software, zorgt voor een goede administratie van de scanjobs, met het juiste beheer van de images en de (scan)instellingen voor de uiteenlopende jobs.

”Scansnelheden variëren van 2500 pph (volledig automatisch) tot 1000 pph (semi-automatisch) en in de handmatige stand, met single scan, is het nog mogelijk zo’n 350 pph halen”, aldus De Lange enthousiast. “Een echt werkpaard voor deze specifieke markt!”

Voor de redactie:

ECM-Services, Zeilweg 13, 8243 PK Lelystad - Postbus 1143, 8200 BC Lelystad.
Tel. +31 320 236155 - Fax: +31 320 236175 - E-mail: info@ECM-Services.nl
Website:
www.ECM-Services.nl

Over ECM Services
ECM-Services is actief op het totale dienstverlening gebied van Enterprise Content Management maar heeft zich gespecialiseerd op het gehele conversietraject. Dit vangt reeds aan bij de inventarisatie en mogelijke reorganisatie van een archief. Vervolgens staan de modernste conversie technieken ter beschikking en kan ECM-Services u van dienst zijn bij het op locatie, of in dienstverlening bij het conversiecentrum in Lelystad, converteren van analoge of digitale media. ECM-Services is meer dan 25 jaar actief op de conversiemarkt en heeft ruime ervaring op het gebied van beveiliging en kwaliteit in relatie tot de documentautomatisering. ECM-Services voldoet hierbij aan de hoogste standaarden die gebruikelijk zijn in de conversiemarkt.
Meer informatie: www.ECM-Services.nl

Voor redactionele informatie:
Influx PR: Jakob Brons, Tel. 055 - 3663034 of ecmservices@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: