EDEKA Group kiest voor Toshiba TEC als POS-leverancier

Persbericht geplaatst door Influx PR op 21-11-2011
EDEKA Group kiest voor Toshiba TEC als POS-leverancier

Raamwerkovereenkomst voor POS-terminals, randapparatuur en onderhoudsdiensten voor de hele EDEKA-organisatie tot 2015

Amersfoort, 21 november 2011 – EDEKA, een van Duitslands grootste supermarktorganisaties, heeft TOSHIBA geselecteerd als strategisch POS-leverancier. De raamwerkovereenkomstloopt tot 2015 en betreft zowel alle regionale EDEKA-supermarkten als de discountwinkels Netto Marken-Discount.

Toshiba TEC zal een hardware-configuratie leveren op basis van het WILLPOS B20-platform en staat in voor gepland en preventief onderhoud voor zowel de eigen hardware, als de hardware van derde partijen. Toshiba werd na een intensief selectieproces en binnen het kader van de dual-vendor politiek van EDEKA, uiteindelijk gekozen als leverancier van POS-terminals, randapparatuur en onderhoudsdiensten.

Deze uitgebreide overeenkomst voor retailtechnologie zorgt ervoor dat alle IT-beslissers binnen elke EDEKA winkel in Duitsland – inclusief de onafhankelijke EDEKA-supermarkten – hun maatwerk TOSHIBA WILLPOS B20 kunnen implementeren. Een van de voordelen van deze kassa is het lagere energieverbruik. “Toshiba heeft ons tijdens de selectieprocedure overtuigd van hun professionele en flexibele aanpak binnen de specifieke behoeften van de EDEKA-organisatie”, stelt Michaela Fischer-Zernin, woordvoerder van EDEKA AG.

Jean-Paul Lardenoye, sales manager Nederland bij Toshiba TEC is erg verheugd dat een vanuit Duitsland geleide grote Europese foodretailer voor Toshiba heeft gekozen: “Weinig IT-leveranciers hebben zoveel expertise op het gebied van R&D, productie, verkoop & services als Toshiba TEC. EDEKA zal de voordelen ervaren van onze flexibele benadering ten aanzien van hun wensen en eisen. Het feit dat wij voor hen een op maat gemaakt WILLPOS B20 POS-systeem hebben gebouwd, is daar een duidelijk voorbeeld van.”

Voor de redactie:

Over EDEKA
De EDEKA Group is de nummer één binnen de Duitse foodretailsector. EDEKA-supermarkten worden beheerd door ongeveer 4.500 zelfstandige retailers. EDEKA is ook vertegenwoordigd binnen de discountsector via de Netto Marken-Discount dochteronderneming. In 2010 had EDEKA ongeveer 12.000 winkels en 300.000 medewerkers met een omzet van 43,5 miljard EUR. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het trainen van junior talent, met momenteel meer dan 18.000 stagiaires.

Over TOSHIBA TEC Europe
TOSHIBA TEC Europe (TERIS) richt zich op productplanning, marketing, verkoop, onderhoud en distributie van POS-systemen (point of sale), kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen over geheel Europa, het Midden-Oosten en Afrika. TOSHIBA TEC Europe levert totaaloplossingen: van consulting en systeemontwerp tot en met systeeminstallatie, bediening en onderhoud.

TERIS heeft zijn hoofdkantoor in Brussel en telt drie divisies: Retail, Auto ID & Printing en Services. Toshiba TEC is een onafhankelijk opererend bedrijf van Toshiba Corporation, de op zeven na grootste producent van elektronische/elektrische toestellen en het 91ste grootste bedrijf ter wereld in termen van verkoop. Toshiba Corporation staat in Fortune Magazine op de achtste plaats van de meest gewaardeerde elektronicabedrijven ter wereld. Het is een toonaangevende producent van hoogtechnologische producten met meer dan driehonderd grote dochterbedrijven over de gehele wereld. De wereldwijde omzet in 2009 bedroeg ongeveer 67,9 miljard dollar.

Meer informatie over TOSHIBA TEC POS-systemen, kassa's, weegschalen, barcodeprinters, randapparatuur en software-informatiesystemen is te vinden op de TERIS-website www.toshibatec-eu.com.

Voor redactionele informatie:
Voor TOSHIBA TEC Europe Retail Information Systems
Influx PR Gerline van Wijnen/ Hilde Mussche tel: +31 (0)55 3663034 of gerline@influx-pr.com of hilde@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: