Een andere vloer: beton

Persbericht geplaatst door ederuijter op 24-01-2016
Dordrecht Vloeren
Tegenwoordig zijn er nagenoeg oneindige mogelijkheden op het gebied van vloeren. Een vloer kan een ruimte maken of breken. Het belang van een goede, bijpassende vloer mag dan ook zeker niet onderschat worden. Naast het uiterlijk, moet de vloer ook functioneel zijn. Bij het uitzoeken moet rekening gehouden worden met de mate en intensiteit van de belasting waaraan de vloer blootgesteld gaat worden. Er is echter een soort vloer die altijd geschikt is: een betonvloer.

Wat is een betonvloer?
Een betonvloer is –de naam zegt het al– een vloer van beton. Deze wordt direct gestort op een ondergrond en moet dan drogen. Dit spreek niet echt tot de verbeelding bij velen, maar de afwerking maakt het zeker de moeite waard. De toplaag wordt opgeschuurd en kan naar wens nog worden bedekt met een extra laag, vandaar dat het ook wel gietvloer wordt genoemd. In vaktermen wordt het aanbrengen van de toplaag polieren genoemd. Dit polieren levert een eindeloze variatie aan uitstralingen op. De vloer kan helemaal naar eigen smaak worden opgegoten, zodat deze perfect is aangepast aan uw wensen.

Wat zijn de grootste voordelen van een betonvloer?
Zoals eerder al naar voren kwam, is de esthetische veelzijdigheid van een betonvloer een groot voordeel. Hierdoor is het in vrijwel elke ruimte een optie. Verder is het door de bovenlaag niet schadegevoelig en ook vlekken zijn makkelijk te verwijderen en trekken niet in. Een betonvloer is dan ook ideaal wanneer u kleine kinderen of huisdieren heeft. Het onderhoud kan zelf gedaan worden met schoonmaakazijn of (HG) kunststofvloeren. Er is dus geen duur apparaat of onderhoudsbedrijf voor nodig.

Hoe gaat het in zijn werk?
Als een nieuwe betonvloer gelegd moet worden, dan wordt er eerst gewerkt aan de bewapening. Dit is in zekere zin de fundering van de vloer, hierdoor behoudt de vloer stevigheid. Daarna worden de maten bepaald. Dit heeft te maken met de hoogte van vloer, de aanwezigheid van drempels en eventuele hoeken of plinten. Vervolgens kunnen strips aan de zijkanten worden aangebracht zodat de vloer in een soort bak komt te liggen. Hierna kan de vloer gestort worden, die dan kan uitharden. De vloer moet een dag drogen, waarna deze kan worden bedekt met een extra laag, zoals we al eerder beschreven. Dit betekent dat er binnen 24 uur een nieuwe vloer ligt, met een stuk minder moeite dan bijvoorbeeld een parketvloer. Een bouwproject kan dan ook snel voortgezet worden, mocht dit nodig zijn.

Wat kost het?
De kosten zijn moeilijk te zeggen, aangezien dit ook ligt aan de hoogte, vorm en oppervlakte van de vloer. Hoe groter het oppervlak, hoe lager de vierkante meterprijs. Gemiddeld zal de prijs op ongeveer 95 euro per vierkante meter liggen, inclusief het voorbehandelen, storten en gieten van de toplaag. Hiermee kan het in de toekomst een geduchte concurrent zijn voor bijvoorbeeld houten vloeren.

Vloeren Dordrecht
Bent u op zoek naar een vloerspecialist in Dordrecht? Dan bent u bij Alblas Vloeren een het juiste adres. Op het gebied van vloeren zijn wij al meer dan 10 jaar de expert bij uitstek. Niet alleen voor het aanleggen van vloeren, maar ook voor renovatie of onderhoud. Het altijd mogelijk om een vrijblijvende afspraak te maken of een vraag te stellen via 0180 - 55 09 89.