Een gedegen financieel advies

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 13-05-2014

U staat op het punt om een grote stap in uw leven te nemen. Het kopen van een huis of het afsluiten van een levensverzekering zijn maar enkele voorbeelden van dergelijke grote stappen. De financiële vraagstukken hierachter kunnen zeer complex zijn. Het gaat vaak om grote bedragen die u maar een keer of enkele keren in uw leven aanschaft. Het is in dat geval verstandig om in zee te gaan met een financieel adviseur.

Er zijn zeer veel verschillende financiële producten. U kunt hierbij denken aan een spaarrekening, verzekering voor de auto of schadeverzekering. Dit zijn allemaal producten die bijna iedereen wel eens afgesloten heeft en ze kunnen goed zonder tussenkomst van een financieel adviseur afgesloten worden. Ben je echter van plan om zoals bovenstaand omschreven een hypotheek af te sluiten, dan komt er wel het een en ander bij kijken. Bij een verkeerde beslissing bestaat er namelijk de kans dat u duizenden Euro´s verliest. Als u geen verstand heeft van deze complexe financiële producten wordt ten zeerste aangeraden om advies in te winnen bij een onafhankelijk financieel adviseur.

Kosten van het advies

Het advies dient door de consument zelf betaald te worden. Het gaat hier om de volgende producten;

- Hypotheken

- Overlijdensrisico verzekeringen

- Bankspaarproducten

- Levensverzekeringen

- En nog meer

In het verleden was het zo dat de aanbieder de adviseurs provisie betaalden als er voor hun product gekozen werd. Omdat dit kon leiden tot adviezen die niet in het voordeel van de consument waren is het vanaf 2013 verboden. Dit betekent dat de factuur van de adviseur goed onderscheidt moet maken tussen de kosten voor het advies en de kosten voor het product.

Een adviseur zoeken

Uit het bovenstaande blijkt al dat een goede adviseur belangrijk is. Denk er dus goed over na welk soort advies u wilt ontvangen. Bent u op zoek naar een financieel plan of wilt u advies over een hypotheek. De ene adviseur is meer gespecialiseerd in een product dan de andere. Zorg daarom dat u een adviseur kiest met de nodige ervaring op het gebied van financiële producten. Hierdoor is de kans dat u voor onaangename verassingen komt te staan vrij klein.