Een goedkope computer kopen

Persbericht geplaatst door WebCertain op 29-05-2012

Computers worden tegenwoordig steeds kleiner, sneller en beter. Dit betekent dat goedkopere modellen tegenwoordig al vaak waar voor hun geld bieden, waardoor ze geschikt zijn voor de meeste taken die een consument van ze vraagt. Dat betekent niet dat alle goedkope computers hetzelfde zijn, of dat u als consument altijd voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten. Het vinden van een geschikte computer kost tijd en om daarna uw eisen te vertalen naar een goedkope computer vereist wat zoekwerk. Maar, wanneer u dan toch de deal hebt kunnen sluiten die u wilde, geeft dat een voldaan gevoel. Daarom in dit artikel wat aanwijzingen om een goede goedkope computer te kopen.

Begin met een overzicht van uw eisen

Wat wilt u met uw nieuwe goedkope computer doen? Dat is de belangrijkste vraag om te beantwoorden, voordat u begint met het daadwerkelijke zoeken naar een computer. Wilt u de computer gebruiken om spelletjes op te spelen of zwaardere grafische programma's op te draaien, of alleen om teksten te typen in uw tekstverwerker? Moet uw computer films goed kunnen afspelen? Hoe belangrijk is uw internetverbinding? Als u uw computer bijvoorbeeld mee wilt nemen, is het verstandig om naar laptopaanbiedingen (bijvoorbeeld deze van Dell) te kijken. Zodra u een goed overzicht heeft van wat u wilt van uw computer, kunt u kijken naar welke elementen van de computer voor u het belangrijkste zijn.

Belangrijke elementen voor een goedkope computer

Als u op zoek bent naar een goedkope computer, bent u waarschijnlijk niet uit op het draaien van de meest recente spellen of programma's. Deze groeien immers mee met de verbeterde hardware, waardoor deze op een goedkopere computer waarschijnlijk niet zo goed zullen draaien. Maar enkele basiselementen van een computer zijn universeel, en zijn ook binnen een goedkopere computer goed bruikbaar. De processor is een belangrijk onderdeel, deze drukt het aantal berekeningen per seconde uit in MHz of Ghz. Hoe hoger deze waarde, hoe beter. Ook wordt er geschermd met termen als 'Dual Core' of 'Quad Core'. In het kort komt het er op neer dat hoe meer 'kernen' er in de processor zitten, hoe efficiënter hij werkt. Een belangrijke andere factor is het werkgeheugen (RAM). Dit is de 'denkruimte' van de computer, waarbinnen hij actief taken kan uitvoeren. Ophalen van geheugen uit de harde schijf duurt langer, waardoor een zo groot mogelijke 'denkruimte' van de computer aan te bevelen is. U moet wel letten op het onderscheid tussen 32-bits en 64-bits software. Voor de normale consument is 32-bits software een goede keus, maar dit betekent wel dat u maar maximaal 4GB aan RAM kunt gebruiken. In meer werkgeheugen investeren heeft geen zin; dit kan u dus geld besparen.

De harde schijf is tegenwoordig minder belangrijk in computers, omdat USB-sticks en externe harde schijven steeds goedkoper zijn geworden. Voor normaal gebruik kunt u zoeken naar iets tussen 320GB en 500GB, dit kost in principe niet veel geld. De grafische kaart is een van de duurste onderdelen van een computer, daar zult u vaak op moeten bezuinigen. Hiermee zijn in principe de belangrijkste elementen besproken.

Kijken en vergelijken

Als u weet wat u ongeveer wilt als computer, is het een kwestie van kijken en vergelijken. Op het internet kunt u makkelijk computers vergelijken op vergelijkingswebsites, waar ook vaak een overzicht is van de winkels die deze computers voor verschillende prijzen aanbieden. Het loont de moeite om de reviews te lezen, en hier zelfs wat specialistischere sites (zoals Tweakers' Pricewatch) te bezoeken om ook het oordeel te lezen van anderen die hier verstand van hebben. Ook kunt u vaak ervaringen met betreffende winkels vinden. Dit kan u veel geld schelen, want sommige voor u onbekende winkels kunnen én goedkoop zijn én een goede service leveren. Bovendien kunt u bij sommige winkels ook andere goedkope producten scoren, zoals laserprinters (klik op de link voor bijvoorbeeld die van Dell). Door te letten op wat u wilt, wat u kunt krijgen voor uw geld en waar u het kan halen, bent u goed voorbereid op het kopen van een goedkope computer.

Anderson Smith

Global Online

seo_admin@dell.com

Tel: 0825 387 303