Een gootsteen ontstoppen

Persbericht geplaatst door Artikelplaatsen op 26-11-2013

Een verstopte gootsteen is natuurlijk erg lastig, je water loopt niet weg en dit laat een nare geur achter. Het is dan ook belangrijk dat je dit vervelende probleem zo snel mogelijk kan verhelpen. Iedereen ken de rode rubberen plopper wel met het bekende houten handvat. Deze plopper kan een prima oplossing zijn wanneer je een kleine verstopping hebt of het water gewoon slecht wegloopt. Wanneer je een zeer hardnekkige verstopping hebt dan is het verstandig om hier een andere oplossing voor te zoeken. Een wellicht wat onbekendere methode welke wel zeer efficiƫnt kan zijn is het ontstoppen met een hogedrukreiniger. Om te ontstoppen met een hogedrukreiniger kan je speciale opzetstukken bij de bouwmarkt halen. Deze opzet stukjes zijn vaak van het merk karcher. Zoals het woord al zegt komt er met een hogedrukreiniger erg veel druk op de leiding te staan. Bij het ontstoppen met een hogedrukreiniger is het dan ook belangrijk om van te voren goed de leidingen te controleren. Het uitoefenen van een hoge druk op uw leidingen kan schade aanrichten aan uw leidingen en wij raden u dan ook zeker aan om hier zeer voorzichtig mee te zijn!

Biedt de hogedrukreiniger geen resultaat?

Biedt de hogedrukreiniger geen resultaat? Dan raden wij u aan om er een erkend loodgieter bij te halen. Een gootsteen ontstoppen is iets waar een gemiddelde loodgieter zeer veel ervaring mee heeft en hij zal dit klusje dan ook binnen een uur klaren. Bij serieuze verstopping raden wij dan ook aan om niet zelf alles uit te gaan proberen maar om er vakkundige hulp bij te halen.

Geen hogedrukreiniger in huis?

Uiteraard zijn er ook genoeg alternatieven om een gootsteen te ontstoppen zonder hogedrukreiniger. Een vloeibaar ontstoppingsmiddels werkt vaak ook zeer goed bij hardnekkige verstoppingen. Deze middelen kunt u voor niet al te veel geld bij bijvoorbeeld de Gamma of Karwei halen.

deel deze pagina: