Een hardloophorloge, echt een must!

Persbericht geplaatst door bosmanict op 06-03-2014
Hardlopen is een sport die je in je eigen tijd en eigen tempo kunt beoefenen. Dat is ook een voorname reden dat hardlopen zo populair is. Als je wilt gaan hardlopen heb je een goede uitrusting nodig. Zorg voor een trainingspak of een korte broek en een shirt bij mooi weer. Koop tevens een paar goede loopschoenen. Beknibbel hier niet te veel op, omdat het belangrijk is om goede running schoenen te hebben om aan hardlopen te doen. Tenslotte kun je nog besluiten enkele aanvullende attributen aan te schaffen zoals een hardloophorloge. Met een hardloophorloge kun je jouw eigen prestaties in kaart brengen en kun je eventueel contact leggen met andere hardlopers.
De mogelijkheden van een hardloophorloge
Met een hardloophorloge kun je in de eerste plaats exact de tijden bijhouden die je loopt. Ook kan het horloge enkele functies van je lichaam in de gaten houden. Zo kunnen hardloophorloges je bloeddruk, hartritme of je ademhaling in kaart brengen. Maar een hardloophorloge kan tegenwoordig nog mee. Steeds meer hardloophorloges zijn voorzien van een ingebouwde navigatiesysteem.
Een navigatiesysteem op je hardloophorloge
Met een hardloophorloge met een ingebouwd navigatiesysteem kun je van te voren de route instellen die je gaat lopen. Als je eenmaal aan het lopen bent vertelt het navigatiesysteem precies waar je langs moet lopen. Je kunt je dan volledig richten op het hardlopen en hoeft je energie niet druk te maken dat je de juiste weg niet kunt vinden.

Hoe handig of lastig is een hardloophorloge?
Hoewel een hardloophorloge veel goede functies kan hebben, bij het hardlopen kan een dergelijk horloge lastig zijn. Veel hardlopers hebben liever heen sierraden om tijdens het hardlopen en een hardloophorloge kan vervelend aanvoelen. Een alternatief is dan bijvoorbeeld een stopwacht aan een touwtje.