Een lekkage opsporen

Persbericht geplaatst door ederuijter op 15-03-2016
lekkage opsporen in Haarlem
Natte plekken op de muur? Vochtgeur in huis? Hoog water -of gasverbruik zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak? De kans is groot dat u last heeft van een lekkage die niet met het blote oog te zien is. Vaak moet er in dit geval gehakt of gebroken worden in muren of vloeren om de lekkage goed op te sporen. Met een specialistische lekdetectie hoeft dit echter niet. Met moderne apparatuur en camera’s kunnen lekkages worden opgespoord en vastgesteld. Op die manier hoeft er niet van tevoren schade gemaakt te worden met het risico dat de lekkage niet op de betreffende plek zit.

Wat is lekdetectie?
Lekdetectie komt neer op het opsporen van een lekkage die anders niet zonder schade opgespoord zou kunnen worden. Het is onder verzekeraars een geliefd fenomeen om schade te beperken bij lekkage. Wanneer u een lekkage heeft, doet u er goed aan om eerst contact op te nemen met de opstalverzekering. Deze zal u helpen door het sturen van een loodgieter of lekdetectiespecialist. Zo komen de kosten van een lekdetectie niet voor uw eigen rekening, maar worden deze meteen gedekt.

Welke methoden zijn er?
Het opsporen van lekkage kan gebeuren door middel van verschillende methoden, die naar inzicht van de specialist ingezet kunnen worden. De eerste methode is een rookgasmethode. Hierbij wordt rook in een leiding, afvoer of rioolbuis gespoten. Als er dan rook verschijnt, is het duidelijk dat daar de lekkage zit. Op die plek kan dan een gedeelte van de muur of vloer worden opengebroken om de lekkage bloot te leggen op te lossen.

Daarnaast maken we gebruik van thermografie. Met behulp van infrarood straling kunnen er zogeheten warmteafbeeldingen gemaakt worden die bijzonder accuraat temperatuurverschillen kunnen weergeven. Water dat buiten een leiding loopt wordt dan zichtbaar, waarna de lekkage kan worden vastgesteld en opgelost.

Ook is kleurstoftechniek een mogelijkheid om lekkage op te sporen. Door het toevoegen van kleurstof aan het water en dit vervolgens te volgen door de leidingen heen, kan de plaats van de lekkage worden aangewezen. Deze methode heeft wat weg van de rookmethode.

Als bovenstaande methoden niet werken, kan er een camera-inspectie plaatsvinden. Hierbij wordt een kleine camera door een leiding of afvoer gestuurd, die tegelijkertijd foto’s maakt en deze doorstuurt naar een computer. Op deze manier kunnen oneffenheden worden vastgesteld.

Wanneer iets voor u?
Zoals wij al aangaven, een lekdetectie is uitermate zinvol wanneer de oorzaak van de lekkage niet met het blote oog zichtbaar is. In het geval van een lekkage met water dat van buiten komt, zoals kelders, muren of daken, heeft lekdetectie weinig zin. Wij kunnen u hierbij wel van advies voorzien. Neem ook in dit geval even contact op met de verzekering.

Lekkage opsporen in Haarlem
Wilt u een lekkage opsporen in de regio Haarlem, dan kunt u bij ons terecht. Met trots kunnen wij mededelen dat wij de goedkoopste lekdetectiespecialist van Nederland zijn. Daarnaast werken wij op basis van no cure no pay, zodat u niet betaalt voor niet-behaalde resultaten. Wilt u meer weten over onze service of een afspraak maken? Neem dan contact op met ons servicenummer 023-8080224.