Een lekkage zelf verhelpen

Persbericht geplaatst door jellievdoorn op 02-07-2013

Er is niks erger dan lekkage in uw woning. Lekkage komt vaak op een moment dat het u niet uitkomt. Maar wat kunt u nou het beste doen bij lekkage?

Waar zit de lekkage?

U kunt het beste gelijk een emmer onder de lekkage zetten. Lekkage geeft veel rommel en op deze manier kunt u al het water opvangen. Ga hierna op onderzoek uit, u moet erachter zien te komen waar de lekkage zit. Soms zit de lekkage op een andere plek dan waar het water weg komt, dit is erg lastig tijdens het zoeken naar de oorzaak van de lekkage. Als u ongeveer weet waar de lekkage zit kunt u naar buiten gaan om uw dak te bekijken. Misschien is er een dakpan van het dak gevallen, zit uw dakgoot vol of is het dakleer of daklood beschadigd. Als u duidelijk hebt wat er aan de hand is kunt u de juiste maatregelen nemen.

Zelf aan de slag

Tegen kleine lekkages kunt u zelf maatregelen nemen. In de bouwmarkten zijn er verschillende middelen te koop die u kunt gebruiken tegen lekkage. Een voorbeeld hiervan is kit. Kleine openingen kunt u dicht kitten. Kit heeft als voordeel dat dit makkelijk te bewerken is met bijvoorbeeld een plamuurmes en de snelle droogtijd van een half uur. Als uw dak in zeer slechte staat is kunt u het beste een professionele dakdekker inschakelen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt.

Contact?

Wil u meer informatie over lekkage en wilt u weten wat een dakdekker voor u kan betekenen? Neem dan nu contact op.

deel deze pagina: