EEn overzicht van de geschiedenis van UGG

Persbericht geplaatst door adolC op 14-03-2013

Wat ooit begon als een schoen gemaakt van schapenhuid om de surfers de tijd dat ze niet in het water waren warm te houden is uitgegroeid tot een waar modesymbool, gedragen door een ieder die modebewust door het leven wil gaan. Van de grote sterren in Hollywood tot de buurvrouw om de hoek, Ugg laarzen zijn wereldwijd enorm populair en voorlopig lijkt hieraan geen einde te komen.

Hoe het begon

In de jaren '60 en '70 werd een leuke surfstek ontdekt en daar verbleven de surfers soms weken achtereen. Het verhaal van Ugg begint dan ook in Australië, waar surfers buiten het water hun voeten warm en droog hielden met schapenvacht gevulde laarzen. De oversteek van de voorloper van de Ugg vond in 1978 plaats toen Brian Smith naar Amerika vertrok met een zak vol schapenvacht en de hoop op een betere toekomst in het machtige Amerika.

In Zuid-Californië, waar het leven ontspannen en alledaags was stichtte Brian Smith zijn merk Ugg. Hij baarde veel opzien met de Ugg laarzen en al gauw werden deze erg geliefd onder de Zuiderlingen. In de jaren '80 was reeds sprake van grote populariteit en stonden Ugg laarzen bekend als het symbool voor de ontspannen, zuidelijke cultuur van het Amerikaanse Californië. Niet alleen sporters droegen Ugg, maar ineens begon iedereen in deze laarzen rond te lopen.

Doorbraak van Ugg

Het zou echter nog tot het begin van 2000 duren voordat Ugg doorbrak in de grote mode metropool New York. Van een paar Ugg die symbool stonden voor sportieve en ontspannen mensen, veranderde het merk in een label dat stond voor een luxueus en stijlvol leven dat op geraffineerde wijze gecombineerd wordt met een casual levensstijl. Dat het merk hierin geslaagd is blijkt uit het feit dat de Ugg een ware must have geworden zijn voor elke kledingkast.

Ugg producten

Ugg, dat oorspronkelijk gespecialiseerd was in het ontwerpen van uiteenlopende modellen laarzen begon de collectie uit te breiden met de meest uiteenlopende modellen schoenen en pantoffels. Voor elk seizoen is er de juiste Ugg te vinden. 's Zomers in een paar ballerina's naar het strand of naar het werk in een paar stevige schoenen, het kan allemaal. Speciaal voor in huis is er een groot assortiment pantoffels. Ugg richt zich in zijn ontwerpen niet alleen op de modebewuste man en vrouw, maar ook voor kinderen worden schoenen ontwikkeld die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Hiermee is Ugg een merk dat voor groot en klein goede schoenen maakt.