Een trouwring zonder edelmetaal is als een auto zonder motor, helemaal niks.

Persbericht geplaatst door erotmensen op 18-11-2014
Een trouwring zonder edelmetaal is als een auto zonder motor, helemaal niks.

Trouwringen worden al jaren gemaakt van edelmetalen. Edelmetalen onderscheiden zich van andere metalen door hun uiterlijk en andere eigenschappen. Je zal misschien denken dat trouwringen gemaakt zijn van goud en platina, puur omdat deze metalen zo mooi zijn, maar dit is niet helemaal waar. Natuurlijk speelt dit wel mee, maar een andere reden is dat ze niet oxideren. Een metaal is pas edel als het niet oxideert. Een gouden trouwring zal altijd zijn mooi uiterlijk behouden, zonder aangetast te worden. Er zijn eigenlijk maar twee echte edelmetalen en dit zijn goud en platina. Gouden trouwringen zijn erg populair. 24 karaats goud is puur. Dit is niet bruikbaar in trouwringen, omdat het veel te zacht is. De meeste gouden trouwringen bevatten goud van tussen de 14 en 22 karaats. Doordat het wat harder is, is het beter bruikbaar. Zoals we allemaal weten is goud geel van kleur. Er kunnen echter nog andere kleuren gemaakt worden. Rood- en witgouden trouwringen worden steeds populairder, omdat ze net zoals normaal gouden trouwringen erg mooi zijn.

Platina is een zilverkleurig edelmetaal. Niet gevoelig voor oxidatie en daarom veel beter geschikt voor gebruik in trouwringen dan zilver. Platina trouwringen zijn erg stijlvol en vallen minder op dan gouden trouwringen. Platina is veel duurder dan zilver en komt tegenwoordig in de buurt van goud. Het is zelfs een tijd duurder geweest dan goud. Een bijkomend voordeel van platina is dat het hypoallergeen is. Dit houdt in dat een platina trouwring bij niemand een allergische reactie kan oproepen. Wel fijn als het om een trouwring gaat.

Zilver is ook een edelmetaal, maar een stuk minder edel dan goud en platina. Als een zilveren trouwring lang gedragen wordt slaat hij zwart uit. Hij wordt dus aangetast en verliest zijn schoonheid. Wel moet gezegd worden dat de zwarte aanslag er gemakkelijk afgepoetst kan worden. Zilver is een stuk goedkoper dan goud en platina en daarom zijn zilveren trouwringen beter betaalbaar.