Een vermogensadviseur inschakelen

Persbericht geplaatst door johanmeijer op 03-02-2015

Een vermogensplanning laat u het beste opstellen door een vermogensadviseur, vaak zijn dit een financial planner en fiscalisten. Samen nemen zij het totaal van uw lange termijn plannen door. Het gaat hierbij om uw pensioen, hypotheek, woning en bijvoorbeeld uw nalatenschap. In overleg wordt dan de vorm van vermogensbeheer bepaald die het beste bij uw situatie past. Bij vermogensplanning gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, om het plannen van uw vermogen. Het betreft een advies van hoe u uw vermogen het beste kunt plannen.

Fintessa vermogensbeheer bedient cliënten niet zelf met vermogensplanning of financiële planning. Dat is het domein van financial planners en fiscalisten. Zij nemen samen met u het totaal van uw lange termijn plannen door: uw pensioen, uw hypotheek, uw woning of bijvoorbeeld uw nalatenschap.

Het vermogen van een persoon is de waarde van alle bezittingen, verminderd met de waarde van de schulden. Het kan dus gaan om spaargeld, maar ook aandelen, auto’s en een eigen huis behoren tot het vermogen. Dingen zoals kleding, televisie en een laptop worden niet tot het vermogen gerekend, want dit zijn bezittingen die bij een huishouden horen.

Tijdens een adviesgesprek met betrekking tot uw vermogensplanning, wordt altijd eerst uw financiële situatie in kaart gebracht. Er wordt gekeken naar uw vermogen, dus uw bezittingen verminderd met uw schulden. Uw doelstellingen worden in kaart gebracht en er wordt gekeken naar de mogelijk bijkomende risico’s. Er wordt gekeken of en hoe u uw geld het beste kunt beleggen en wat de daarbij behorende risico’s zijn. Maak vrijblijvend een afspraak met een vermogensadviseur en laat een vermogensplanning maken. Zo weet u precies hoe u er voor staat, zowel nu als voor in de toekomst.