Eerste editie verkiezing DCM-Awards smaakt absoluut naar meer

Persbericht geplaatst door Influx PR op 24-01-2012
Eerste editie verkiezing DCM-Awards smaakt absoluut naar meer

EGMOND AAN ZEE – 19 JANUARI 2012 – Bij de eerste verkiezingen van de Document- en Content Management Awards zijn het Liftinstituut (Objectif Lune), UWV (Perceptive Software), ASR (XA-ware) en IAK Verzekeringen (Inventive Designers) als grote winnaars uit de bus gekomen. In totaal hadden maar liefst 1.992 stemmers op documentwereld.nl hun stem uitgebracht op zestien applicaties in de vier categorieën. Tevens had een achtkoppige vakjury haar oordeel uitgesproken en alle applicaties beoordeeld op tien criteria. De eerste verkiezing van de DCM-Awards met het Awards Dinner in ****Hotel & Congrescentrum in Egmond aan Zee was daarmee een groot succes en smaakt naar meer, aldus de organisatie.

“Met zoveel genomineerden en ook zoveel respons op de verkiezing kunnen we als organisatie alleen maar heel tevreden terugkijken op dit evenement”, aldus mede-initiatiefnemer John de Waard van TAPAS, Tekstschrijven als Passie. “Met die bijna 2.000 stemmers en de 3.423 uitgebrachte stemmen hebben alle klantverhalen een grote uitstraling gekregen. Ook uit de jurybeoordelingen bleek dat de genomineerden een goede kwaliteit in zich herbergen. Het was een hevige strijd en de verschillen waren niet bijzonder groot, dus de spanning bleef er tot het laatst in. Pas toen echt alle jurybeoordelingen binnen waren, was duidelijk wie de winnaars waren.”

In de categorie ‘Capturing & Intelligent Recognition’ ging de DCM-Award naar een toepassing bij ASR gerealiseerd door XA-ware. Met in totaal 1.382 punten, inclusief de stem van het publiek, bleek deze toepassing vooral op omvang, complexiteit en reproduceerbaarheid het verschil te maken met de concurrentie.

In de categorie Information Access & Security ging de hoofdprijs naar de IAK verzekeringen, met een innovatieve toepassing van het Belgische Inventive Designers. Samen waren ze erin geslaagd om digitale zekerstelling van documenten ook aan het papier mee te geven, middels IntelliStamp, een eigen ontwikkeling van Inventive Designers.

De winst in de categorie Case Management ging naar de afdeling Beroep & Bezwaar van het UWV, met een toepassing van Perceptive Software. Deze toepassing stelde de organisatie in staat optimaal flexibel in te spelen op de behoefte van de kenniswerkers die vrijheid in handelen kunnen afwisselen met de noodzakelijke ondersteuning door het systeem.

Tenslotte was de DCM-award in de categorie Document Output & -Creatie een prooi voor Het Liftinstituut met een output management toepassing van Objectif Lune. Het liftinstituut is een certificeringsinstituut waar documenten een belangrijke rol spelen. Met de PlanetPress-toepassing van Objectif Lune is het instituut nu meer dan ooit in staat snel, efficiënt, en adequaat te reageren op de behoefte van de klant. Snelheid en accuratesse zijn een belangrijke succesfactor in deze markt, vonden ook de jury en het publiek.

De ruim 160 aanwezigen zagen hoe de winnaars flink in het zonnetje werden gezet en genoten nadien nog van de ‘after party’.

Niet alleen werd er veel gestemd, de klantverhalen werden als veelvoud van het aantal uitgebrachte stemmen ook uitzonderlijk goed gelezen door de bezoekers van de site documentwereld.nl. Gemiddeld werden alle artikelen afzonderlijk rond de 1.000 keer gelezen in een tijdsbestek van ongeveer drie weken. “Het is duidelijk dat deze verkiezing in een behoefte voorziet”, aldus De Waard tevreden.

Alle klantverhalen van de genomineerden zijn nog te lezen op documentwereld.nl. Tevens is daar ook een foto- en videoverslag van het Awards Dinner te zien.


Voor de redactie:

Meer informatie:
InfluxPR: Jakob Brons, Gerline van Wijnen: info@influx-pr.com, 055 366 3034.
TAPAS, Tekstschrijven als Passie: John de Waard, john@tekstschrijvenalspassie.nl, 06 54 343 156.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: