Eerste Total Body Scan onderzoek

Persbericht geplaatst door lieke op 15-09-2014

Veel mensen uit mijn omgeving hebben mij de laatste tijd geadviseerd om eens een Total body scan te ondergaan. Een paar jaar geleden had ik nog geen idee wat de betekenis van een total body scan is, vandaag de dag is dit mij door vele mensen bijgebracht. De laatste keer tijdens een feest met onze vrienden kregen we het weer over hetzelfde namelijk het doen van een total body scan bij Prescan. Veel van onze vrienden hebben zelf al eens zo’n onderzoek gedaan, bij alleen is dit erg goed bevallen en ze zijn er dan ook zeer van onder de indruk. Een total body scan is een onderzoek dat bestaat uit:

· meerdere MRI scans o.a. van de schedel / hersenen, van de halsslagaderen, een mri scan van de bovenbuik tijdens deze mri-scan worden de lever, milt, alvleesklier, nieren en galblaas meegenomen en vervolgens wordt er nog een MRI-scan van de onderbuik gemaakt. Tijdens deze scan worden de blaas, aorta, prostaat of baarmoeder / eierstokken meegenomen (afhankelijk van het geslacht).

· uitgebreid onderzoek van het hart (dit wordt gedaan doormiddel van een ECG tijdens rust en inspanning, daarnaast wordt er een echo van het hart gemaakt, een longfunctietest en uiteindelijk vindt er nog een consult met de cardioloog plaats.

Nadat ik precies wist wat de inhoud van een Total body scan was heb ik direct contact opgenomen met Prescan om een onderzoek af te spreken.

Afspraak maken voor een total body scan

Om een afspraak te maken voor een total body scan heb ik eenvoudig gebeld, al snel kreeg ik een medewerkster aan de telefoon waarmee ik al mijn NAW gegevens doornam, vervolgens namen we heel uitgebreid mijn gehele medische geschiedenis door. Nadat we alles hadden doorgenomen konden we een afspraak inplannen voor het onderzoek bij Prescan. Volgende week vrijdag heb ik het onderzoek, dit is voor mij de 1e bodyscan die ik onderga.