En de ‘’Green Key’’ Goud gaat naar… Landgoedhotel De Wilmersberg

Persbericht geplaatst door merelmolenaar op 05-01-2014

Na het behalen van de titel ‘’Het mooiste terras van Overijssel 2013’’ en de nominatie van Githa van Vilsteren voor VIVA400 en de Twentse Zakenvrouw van het jaar, heeft Landgoedhotel De Wilmersberg de Green Key Goud gekregen. Directeur Boudewijn van Vilsteren zegt dat ze op alle fronten ambitieus zijn en op het gebied van duurzaamheid is Green Key Goud het hoogst haalbare. ‘’Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen en een steentje bijdragen aan een betere wereld.’’

Met het keurmerk Green Key krijgt een bedrijf een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. De deelnemers zullen er alles aan doen om hun bedrijf op natuur en milieu te minimaliseren.

Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte heeft oog voor natuur en milieu. Dit komt onder meer tot uiting in hun streven om een paperless office te hebben. In de keuken wordt er ook rekening gehouden met verantwoorde producten en streekproducten. Naast de duurzaamheid in De Wilmersberg is het landgoedhotel ook maatschappelijk betrokken. Ze sponsoren onder andere de Snertloop in De Lutte, het Nederlands Symfonieorkest en de Enschede Marathon.

Het hele hotel heeft onlangs een transformatie ondergaan door de complete vervanging van LED-verlichting. Het verschil, zonder dat de beleving van het hotel is veranderd, heeft ervoor gezorgd dat ze nu fors besparen op energie- en materiaalkosten.