Extra voorbereidingen treffen voor tapijt reinigen

Persbericht geplaatst door danweetjehetwel op 17-09-2012
Extra voorbereidingen treffen voor tapijt reinigen
Het tapijt reinigen is een schoonmaak activiteit die regelmatig voorkomt en onderdeel is van het huishouden. Net zoals bij parket schuren is het een activiteit waar men met de nodige voorbereiding te werk moet gaan.
Een tapijt welke op het eerste oog schoon lijkt kan men met een stofzuiger redelijk goed reinigen. Men moet voor het stofzuigen enkele zaken in acht nemen. Het stofzuigen van het tapijt zou minimaal eens in de week moeten gebeuren. Het voordeel van regelmatig een tapijt reinigen is dat het grove stofvorming voorkomt. Grove stofdeeltjes kunnen schadelijk zijn wanneer er wrijving bestaat op het tapijt. Er is sprake van wrijving zo gauw men van het tapijt gebruik maakt.
Een andere activiteit als onderdeel van de voorbereiding is dat men de ruimte verdeelt in gedeelten. Door dit te doen voorkom je het overslaan van een gedeelte van het tapijt. Het is altijd handig om rustig de tijd te nemen als men het tapijt reinigt. In het bijzonder wanneer men een pluizig tapijt heeft is de kans groot dat tussen de vezels vuil blijft ophopen.
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van danweetjehetwel: