Fair trade webshop esgii breidt uit met zomersloffen en toilettassen uit Mongolië

Persbericht geplaatst door esgii op 05-05-2011
Fair trade webshop esgii breidt uit met zomersloffen en toilettassen uit Mongolië

Fair trade webshop esgii heeft het assortiment uitgebreid met zomersloffen, toilettassen en make-up tasjes uit Mongolië, de bakermat van de edele kunst van het vilt maken. De nieuwe producten zijn van 100 procent natuurlijke wol, handgemaakt en verkrijgbaar in kekke kleuren.
De collectie duurzaam geproduceerde sloffen en toilettassen ogen hip en modern en waarborgen tegelijkertijd de tijdloze kwaliteit van traditionele Mongoolse vilt- en borduurtechnieken.

Naast de al eerder geïntroduceerde hippe westers ogende sloffen zijn er voor volwassenen nu ook de typisch Mongoolse sloffen met gekromde voorkant. De kromming is terug te voeren op het boeddhistische geloof, het willen beschermen van de grond (aarde). Met kamelenwol zijn traditionele motieven op de sloffen aangebracht.
Alle sloffen zijn gevilt van 100 procent natuurlijke schapenwol. Vilt ademt goed, waardoor de sloffen ook lekker blijven aanvoelen bij hogere temperaturen, zelfs met blote voeten erin. Speciaal voor extra ventilatie in de zomer zijn er ook sloffen met open hiel. De goede pasvorm maakt de pantoffels erg comfortabel. Eenmaal aan trek je ze niet meer zo snel uit! Er zijn sloffen voor baby’s, kinderen, dames en heren (tot en met maat 46). Op de zolen zitten geruwde suède pads, waardoor uitglijden wordt voorkomen.

“Ik ga op reis en neem mee: een toilettas uit Mongolië!”
De toilettassen hebben handige vakjes en zijn gevoerd met een bijpassende kleur zijde. De make-up tasjes kunnen worden open gerold waardoor je meteen een goed overzicht van de inhoud krijgt. De binnenkant is afgewerkt met waterdichte stof. Dit alles staat garant voor hoge kwaliteit.

Fair trade
esgii importeert de sloffen en toilettassen uit Mongolië op basis van fair trade, eerlijke handel dus. De Mongoolse, voornamelijk vrouwelijke producenten verdienen door het maken van viltproducten genoeg geld om hun gezin te kunnen onderhouden. Meer dan een derde van de bevolking in Mongolië leeft ver onder de armoedegrens en heeft een gebrek aan voedsel en andere eerste levensbehoeften. Daarom vindt esgii het belangrijk om de Mongoolse producenten een eerlijke prijs te bieden en hen te stimuleren in het ondernemerschap. esgii investeert in een transparante samenwerking en geeft adviezen over trends in het westen. De producenten weten precies wat er in Nederland met hun producten gebeurt en weten ook voor welke prijs ze worden verkocht. esgii levert op deze manier producten die 100 procent feel good zijn.

Over het ontstaan van esgii
Tijdens een bezoek aan vrienden in Mongolië werd het hart van esgii-oprichtster Jolanda Thusgaard gestolen door het prachtige land en de mooie viltproducten. “Ik zag de superieure kwaliteit van de viltproducten in Mongolië en daar wilde ik iets mee doen”, vertelt ze gepassioneerd. Tijdens haar reis kocht ze de eerste producten in, en wat als hobby begon leidde in 2010 tot de opening van webshop www.esgii.nl.

--- Noot voor de redactie ---
Voor meer informatie en HR beeld kunt u contact opnemen met Jolanda Thusgaard, tel.nr.: 06 514 00 154,
e-mail: jolanda@esgii.nl. Kijk ook op www.esgii.nl.

deel deze pagina: