Festival Midzomerschans in de ban van wind en water

Persbericht geplaatst door Midzomerschans op 04-02-2013
Festival Midzomerschans in de ban van wind en water

Musici en artiesten, theatermakers, dansers en dichters worden van harte uitgenodigd zich aan te melden voor Festival Midzomerschans, dat op 22 en 23 juni wordt gehouden op voormalig fort de Schans op Texel.

Het festival vindt dit jaar voor het eerste op meerdere lokaties plaats, waaronder Kaap Skil, museum voor jutters en zeelui, tussen de haven en de molen van Oudeschild. Midzomerschans is het Festival van de Vele Mogelijkheden, waar Alle Ruimte is voor Nieuwe Ideeën. Het thema van 2013 is "Wind en water', waarmee het festival aansluiting zoekt bij Sail Den Helder, dat in dezelfde week wordt gehouden. Maar ook voorstellingen die slechts zijdelings of helemaal niet met het thema te maken hebben, kunnen zich inschrijven.

In verband met de financiële draagkracht en de continuïteit heeft het festival de Compagnie van de Kornuiten van de Schans opgericht. Deze bestaat uit mensen die het festival een warm hart toedragen en financieel ondersteunen en daarvoor niet alleen gratis toegang krijgen tot alle voorstellingen, maar ook een exclusief Winterconcert Krijgen aangeboden in de Kerstvakantie. In voor- en najaar worden zij bovendien uitgenodigd voor lezingen en excursies in bevriende forten of musea.

Aan het festival is een foto- en filmwedstrijd verbonden, alles in de stijl van het thema.

Aanmelden als deelnemer, als sponsor of voor de Kornuiten van de Schans kan online via www.midzomerschans.nl.

Voor de redactie:

voor meer informatie, interviewafspraken of illustratiemateriaal: info@midzomerschans.nl