FestivalLife: Alle updates over festivals uit Nederland & Be

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 11-02-2011
FestivalLife: Alle updates over festivals uit Nederland & Be

Mindcontroller (NL)
Op 19 februari 2011 vindt Art of Dance’s langstlopende early hardcore concept, Mindcontroller, voor de twintigste keer plaats in het North Sea Venue in Zaandam. Mindcontroller staat garant voor een ouderwets avondje los gaan op de beste hardcore die de jaren ’90 te bieden had. Celebrate twenty years of hardcore at the 20th anniversary edition of Mindcontroller!

Mindcontroller heeft voor de bezoeker ook dit keer weer 3 verschillende area’s in petto. Main stage bied de grootste hits zoals die van Neophute, The Stunned Guys, Predator en nog vele meer. Room 180 is ingesteld op de snellere drumpatronen van de nineties en de Mixed Early area bied inzicht in de liefde van drie DJ’s die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de oudere hardcore.

Mindcontroller
North Sea Venue Zaandam
19 februari 2011
22.00 uur – 06.00
Meer info: http://www.festivallife.com/festival/mindcontroller

Solar (NL)
Solar weekend staat bekend als het creatiefste festival van Nederland. In 2011 gaat Extrema, de organisator van dit festival, zich nog meer richten op duurzaamheid. Dit gaan zij doen dooe biologisch afbreekbare bekers te gebruiken, een 100% groenpodium en zelfs de aanschaf van een aantal windmolens.

Naast de aandacht voor duurzaamheid zijn er natuurlijk op Solar weekend ook diverse artiesten te vinden die zullen optreden op 5, 6 of 7 augustus. Voor wie niet kan wachten heeft Solar goed nieuws. Vanaf 24 februari tourt Next Best Band door het hele land om de Solar-vibe over te brengen en jong talent te supporten. Zij zullen drie keer langs vier verschillende podia reizen; 013 Tilburg (24 februari), Patronaat Haarlem (3 maart), Hedon Zwolle (10 maart) en Tivoli Utrecht (17 maart). Dearworld, Hunting the Robot en een lokale band zullen hen steevast gezelschap gaan houden tijdens deze tour.

Solar weekend
Recreatiegebied De Weerd
5, 6 en 7 augustus 2011
Meer info: http://www.festivallife.com/festival/solar-weekend/2011

Dour (BE)
In het rustige dorpje Dour, België, vindt dit jaar de 23e editie plaats van Dour Festival. Het festival staat bekend als een festival met een uitstekende sfeer en is één van de zomerse hoogtepunten voor velen. Samen genieten ze van 4 dagen feest en muziek op 7 verschillende podia.

Dour heeft vandaag tien nieuwe namen bekend gemaakt om haar affiche verder aan te vullen. Dirtyphonics, Erol Alkan, Jamaica, Luke Vibert, Shy FX & Digitalsoundboy system feat. Breakage, B Traits, Donaeo, Youngman and Stamina en nog veel meer zullen dit jaar hun opwachting maken op het festival. Dour vindt dit jaar plaats op 14, 15, 16 en 17 juli.

Dour festival
Dour, België
14, 15, 16 en 17 juli 2011
Meer info: http://www.festivallife.com/festival/dour-festival/2011

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact openemen met info@fesitvallife.com