FestivalLife festival update: Pinkpop, Rock Werchter, Festiv

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 18-03-2011
FestivalLife festival update: Pinkpop, Rock Werchter, Festiv

FestivalLife Alle updates over festivals uit Nederland & België op een rij!
Pinkpop maakt 34 namen bekend, Queens of stone age op Rock Werchter, Festival Mundial komt met eerste namen en Groezrock presenteert timetable.

Pinkpop (NL)

De 42e editie van het oudste festival van Nederland, Pinkpop, zal plaatsvinden op 11, 12 en 13 juni 2011. Het populaire festival Pinkpop is voor het eerste georganiseerd in 1970 en is sindsdien een aantal keer verhuisd van locatie. Maar momenteel heeft Pinkpop al enige tijd een vaste plaats gevonden in Landgraaf. Pinkpop vindt doorgaans plaats in het pinksterweekend.

Deze week vond de welbekende Pinkpop persconferentie plaats. Tijdens deze persconferentie werden 34 van de 39 acts bekend gemaakt. Er waren al een hoop geruchten en de meeste van deze geruchten zijn ook bevestigd. De drie hoofdacts van 2011 zijn Coldplay, Kings of Leon en Foo Fighters. Wil je meer weten van de line up kijken dan snel op de website van FestivalLife.

Pinkpop
Megaland Landgraaf
11, 12 en 13 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Pinkpop

Rock Werchter (BE)

Het bekendste pop- en rockfestival van België is Rock Werchter. Het festival vindt vanaf 1974 elke zomer plaats in het dorpje Werchter. Het festival is begonnen als een tweedaags festival op twee verschillende plaatsen (Tornhout & Werchter) en is inmiddels uitgegroeid naar een vierdaags festival op één vaste plek. Ook dit jaar beloofd het weer een geweldige editie te worden. Dagtickets voor vrijdag en zaterdag zijn al niet meer verkrijgbaar.

Ook de namen van het festival druppelen langzamerhand steeds meer binnen. Waar er al eerder bekend werd dat Linkin Park naar het festival komt en de Black Eyed Peas het festival zullen afsluiten kan er nu ook gemeld dat Queens of the stone age zullen gaan optreden op dag 1. Alles staat momenteel in het teken van een nieuwe start, want de band heeft al een paar jaar niet meer gespeeld. Voor de volledige line up kun je terecht op de website http://www.festivallife.com

Rock Werchter
Werchter, België
30 juni, 1, 2 & 3 juli 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Rock-Werchter

Festival Mundial (NL)

Festival Mundial is één van de meest veelzijdige en mondiale wereldmuziek- en cultuurfestivals van de Benelux. Festival Mundial hanteert een unieke mix van allerlei elementen en de organisatie doet elk jaar weer haar best om het beste uit alle hoeken van de wereld naar het festival te krijgen. Eerder werd al bekend gemaakt dat er maar liefst een uur langer genoten kan worden dit jaar van deze artiesten!

Inmiddels heeft de organisatie ook de eerste vier namen bekend gemaakt voor de editie van 2011. Paolo Nutini en Los de Abajo zullen in ieder geval het podium gaan betreden. Ook het Tilburgse duo Boef en de Gelogeerde Aap en niemand minder dan Wyclef Jean zullen van die festival een geweldig spektakel maken! De early bird tickets voor Festival Mundial zijn inmiddels uitverkocht.

Festival Mundial
Leijpark, Tilburg
18 en 19 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Festival-Mundial

Groezrock (BE)

Wat Paaspop (Schijndel) in Nederland voorstelt als opening van het festivalseizoen is Groezrock voor België. Elk jaar trappen zij het festivalseizoen als het ware af. Door de jaren heen is Groezrock uitgegroeid tot één van de grootste punkrockfestivals van Europa. Het festival vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van april.

De line up voor dit festival was al enige tijd bekend, maar nu heeft Groezrock ook haar timetable bekend gemaakt en kan er door de festivalbezoeker vast gepland worden wanneer ze welk optreden willen zien. De timetable voor dit festival kan je terug vinden op de website van FestivalLife.

Groezrock
Meerhout, België
22 & 23 april 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Groezrock

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België vindt je op www.festivallife.com

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@festivallife.com