FestivalLife update: Afschuwelijk drama Pukkelpop

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 26-08-2011
FestivalLife update: Afschuwelijk drama Pukkelpop

FestivalLife: Alle updates over festivals uit Nederland & België!
Drama voltrekt zich op festivalweide Pukkelpop.

Het festivalnieuws deze week wordt overschaduwd door het verschrikkelijke drama dat zich vorige week donderdag op Pukkelpop afspeelde. Een verschrikkelijk noodweer trok aan het begin van de avond over de festivalweide in Kiewit (Hasselt). Vijf mensen hebben dit noodweer niet overleefd en vele andere zijn (zwaar) gewond geraakt. Er viel in 20 minuten tijd net zoveel regen als dat er normaal valt binnen één maand. Het onweer kwam zo snel dat de organisatie niet veel meer kon doen. Enkele tenten en een toren zijn tijdens het noodweer ingestort.

In de uren na het noodweer was er nog sprake van dat het festival de volgende dag weer gewoon opgepakt zou worden, maar de organisatie van Pukkelpop heeft later toch besloten om het festival in zijn geheel af te gelaten. Via social media stroomde binnen mum van tijd steunbetuigingen binnen aan de organisatie en festivalgangers en werd er van alle kanten hulp aangeboden aan de gestrande Pukkelpoppers.

Gisteren, exact één week na het drama, kwamen duizenden mensen samen in Hasselt voor de speciale herdenkingsbijeenkomst. Tijdens het rouwmoment nam de burgemeester van Hasselt de tijd om stil te staan bij de inzet van de hulpdiensten en de spontane solidariteitsacties. Tevens was er gelegenheid om een boodschap achter te laten op de ‘memory wall’ welke later geplaatst zal worden op het festivalterrein.

Ook festivalorganisatie Chokri Mahssin verbrak gisteren de stilte en sprak de toegestroomde massa toe. Onder een oorverdovend applaus liet de organisator weten dat hij geen woorden had voor het drama en dat iedere Pukkelpopper die om het leven kwam, gewond raakte of emotioneel getroffen werd door de ramp voor altijd een plekje zal hebben in zijn hart. Ten slotte bedankte Chokri iedereen. Inmiddels is er een steunfonds opgericht voor de slachtoffers van het drama.

Ook FestivalLife is met de gedachten bij alle slachtoffers, familieleden en vrienden van de omgekomen festivalgangers en andere betrokkenen. FestivalLife wenst hen veel sterkte toe met het verwerken van het verdriet van dit verschrikkelijke drama. Of er nog een editie van Pukkelpop komt in 2012 is onbekend.

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België zijn terug te vinden op http://www.festivallife.com. Wordt nu lid van de FestivalLife community en blijf voortaan op de hoogte van jouw favoriete festivals, doe mee aan diverse win acties, deel bijzondere festivalmomenten met elkaar of geniet nog even na met de foto’s.

Noot voor de redactie: (niet ter publicatie)

Voor nieuws- en persberichten, artiesten & festivals kan u contact opnemen met:
redactie@festivallife.com

Meer weten over advertentie mogelijkheden? Neemt u dan contact op met:
marketing@festivallife.com

Voor alle overige vragen kan u contact opnemen met:
info@festivallife.com