FestivalLife update: Arrow Rock terug?, A12 Classic Rock festival afgelast en decibelnorm voor Belgi

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 17-06-2011
FestivalLife update: Arrow Rock terug?, A12 Classic Rock festival afgelast en decibelnorm voor Belgi

FestivalLife Alle updates over festivals uit Nederland & België op een rij!
Arrow Rock Festival terug op de agenda in 2012, A12 Classic Rock Festival afgelast en decibelnorm voor festivals in België.

Arrow Rock (NL)

De organisatie van Huntenpop festival is in gesprek met Gabi Bruins, die de rechten van Arrow Rock behartigt voor een mogelijke nieuwe start van het Arrow Rock festival. Volgens Bruins zijn er onderhandelingen gaande om het Arrow Rock festival te laten plaatsvinden op de zondag na Huntenpop. De bedoeling is dat de organisatie van Arrow Rock het terrein gaat huren van de organisatie van Huntenpop.

Arrow Rock was een succesvol popfestival waarop oude rockbands, die furore maakten in de jaren ’60 en ’70, optraden. Tussen 2003 en 2006 vond het festival plaats op De Schans in Lievelde. In 2006 werd het festival afgesloten door Roger Waters en trok het maar liefst 50.000 bezoekers. Na deze editie is het festival verhuisd naar Biddinghuizen en Nijmegen. Vanaf 2009 wordt het festival al niet meer georganiseerd. Even was er sprake om al in 2011 met een versie te komen in de geeft van Arrow Rock.

Wil je weten of de plannen ook allemaal door gaan? Kijk dan regelmatig op de website http://www.festivallife.com.

A12 Classic Rock Festival (NL)

In 2010 vond de allereerste editie van het A12 Classic Rock Festival plaats. Het festivalterrein lag, zo verraad de naam al, langs de A12 bij Zevenaar. Het festival zou plaatsvinden op 18 juni 2011, maar de organisatie van het festival heeft besloten om het festival in zijn geheel af te gelasten. Als reden geven zij op de eigen website aan dat zij de veiligheid en het welzijn van bezoekers, organisatie en muzikanten na het noodweer en met het voorspelde weer van aanstaande zaterdag niet kunnen garanderen.

Bedrijven die door de organisatie zijn ingehuurd zeggen echter dat de schulden die het festival heeft gemaakt de ware reden zijn van de afgelasting van het festival. De organisatie zou voor tienduizenden euro’s in het krijt staan bij tenminste vijf bedrijven. Over de werkelijke reden bestaat nogal wat twijfel. Maandag wordt bekend of de bezitters van kaartjes worden gecompenseerd. Op het festival zouden oudgedienden optreden als de Ex Simple Minds, Michael Schenker en de Rammsteintributeband Stahlzeit.

A12 Classic Rock Festival
Afgelast
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/A12-Classic-Rock-Festival/2011

Decibellimiet (BE)

De veelbesproken decibellimiet van honderd decibel voor festivals komt er dan toch, maar wel pas in 2012. In overleg met de muzieksector werkte minister van cultuur Joke Schauvliege (CD&V) een regeling uit waar meteen ook een aantal verzachtende maatregelen voor deze sector werden opgenomen. De limiet wordt uiteindelijk wel vastgepind op 100 decibel terwijl festivalorganisatoren aanvankelijk nog protesteerden en minimaal 103 decibel eisten.

Het aantal decibel zal in de nieuwe regeling niet langer over een tijdsbestek van 15 minuten worden gemeten, maar over een gemiddelde periode van een uur. Zo wordt er betere rekening gehouden met de dynamiek en de geluids pieken en dalen in een concert. Ook het uitdelen van oordopjes wordt niet verplicht voor organisatoren van concerten, voor festivals blijft dit echter wel het geval. Op tenminste negen festivals zullen deze zomer al oordopjes te verkrijgen zijn en worden bezoekers voorgelicht over gehoorschade. De regels van minister Schauvliege gaan pas in 2012 van start en organisatoren kunnen beboet worden vanaf 2013.

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@festivallife.com