FestivalLife update: CAS blikt tevreden terug, Festyland sluitseizoen af en Pinkpop Classic terug!

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 21-10-2011
FestivalLife update: CAS blikt tevreden terug, Festyland sluitseizoen af en Pinkpop Classic terug!

FestivalLife: Alle updates over festivals uit Nederland & België!
Organisatie CAS tevreden over afwikkeling, Festyland sluit seizoen af en Pinkpop Classic terug in 2012.

Concert at Sea (NL)

Op 17 en 18 juni 2011 zou op de Brouwersdam in Zeeland alweer de 9e editie van Concert at Sea plaatsvinden. Na een fantastische openingsdag op 17 juni gooide het weer echter roet in het eten van de organisatie. In samenspraak met de burgemeester van Schouwen-Duivenland, heeft de organisatie toen besloten om dag 2 van het festival af te lasten in verband met verwacht noodweer. De organisatie kon de veiligheid van haar bezoekers niet meer waarborgen. Concert at Sea was dat weekend niet het enige festival dat hier last van had.

Ter compensatie heeft de organisatie aangeboden om tickets om te laten zetten in een tegoedbon voor de editie van 2012 (inclusief gratis CD) of tickethouders hun geld terug te laten krijgen. De organisatie van het festival, de zeeuwse band Bløf, kijkt enkele maanden later terug op de afhandeling en is hier uitermate tevreden over. “Het begrip voor de afgelasting onder de bezoekers heeft ons enorm gesteund de afgelopen tijd” aldus Paskal Jakobsen. Gedupeerden maakten massaal gebruik van de speciale voorverkoop voor Concert at Sea 2012 welke zal plaats vinden op 29 en 30 juni 2012. Alle informatie over de editie van Concert at Sea 2012 vind je op http://www.festivallife.com.

Concert at Sea
29 en 30 juni 2012
Brouwersdam, Renesse
Meer info: http://www.festivallife.com/Festival/Concert-at%20Sea

Festyland (NL)

Afgelopen weekend, 14, 15 en 16 oktober vond voor de vierde keer het festival Festyland plaats in Volkel (Noord Brabant). Het festival, dat elk jaar groter wordt, wist op de vierde editie maar liefst 27.000 bezoekers te trekken volgends directeur Rien Somers. De zaterdag was het drukste bezocht met maar liefst 12.000 bezoekers, het maximum. Maar liefst 1000 mensen trotseerde de koude nachten op de festivalcamping.

Op Festyland waren er de afgelopen dagen optredens van onder andere Guus Meeuwis, Handsome Poets, BZB, Don Diablo, Miss Montreal en Kees van Hondt. Met het verstrijken van dit festival is het einde van het festivalseizoen 2011 alweer daar. De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer in volle gang. Wil je nog even nagenieten van Festyland of andere festivals? Of alvast nieuwsgierig naar geruchten omtrent het nieuwe seizoen? Kijk dan op http://www.festivallife.com.

Pinkpop Classic (NL)

In 2007 heeft de organisatie van Pinkpop het idee opgepakt om een festival te organiseren voor het wat oudere rock publiek, Pinkpop Classic. Grote namen zoals UB40, Simple Minds en Iggy Pop hebben door de jaren heen het podium betreden op Pinkpop Classic. Helaas heeft de organisatie dit jaar moeten besluiten om Pinkpop Classic af te moeten lasten. Het probleem zou hem liggen bij het boeken van de bands, maar ook bij het publiek, dat volgens organisator Jan Smeets, te oud zou worden voor het bezoeken van festivals.

Deze week maakte de organisatie van Pinkpop bekend dat Pinkpop Classic in 2012 wel doorgang zal gaan vinden. Over de datum en de line-up kon de organisatie nog geen mededelingen doen, maar over de locatie van het festival wisten zij wel het een en ander te melden. Pinkpop Classic keert namelijk terug naar zijn roots en zal in 2012 plaatsvinden in het Burgemeester Damenpark in Geleen. Van 1970 tot en met 1986 vond Pinkpop hier al plaatst totdat de organisatie wegens verbouwing van de locatie in 1987 moest uitwijken naar Baarlo, om er vervolgens niet meer terug te keren tot 2012.

Pinkpop Classic
Houdt http://www.festivallife.com in de gaten voor meer informatie over Pinkpop Classic zodra deze bekend worden.

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België zijn terug te vinden op http://www.festivallife.com. Wordt nu lid van de FestivalLife community en blijf voortaan op de hoogte van jouw favoriete festivals, doe mee aan diverse win acties, deel bijzondere festivalmomenten met elkaar of geniet nog even na met de foto’s.

Voor de redactie:

Noot voor de redactie: (niet ter publicatie)

Voor nieuws- en persberichten, artiesten & festivals kan u contact opnemen met:
redactie@festivallife.com

Meer weten over advertentie mogelijkheden? Neemt u dan contact op met:
marketing@festivallife.com

Voor alle overige vragen kan u contact opnemen met:
info@festivallife.com