FestivalLife update: Eerste annulering Lowlands, Stormvloed afgelast en nieuwe veiligheidsregels

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 30-06-2011
FestivalLife update: Eerste annulering Lowlands, Stormvloed afgelast en nieuwe veiligheidsregels

FestivalLife Alle updates over festivals uit Nederland & België op een rij!
Eerste annulering voor Lowlands, Stormvloed Festival afgelast en Minister Opstelten jaagt festivals verder op kosten!

Lowlands (NL)

De 19e editie van a Campflight to Lowlands Paradise zal dit jaar plaatsvinden op 19, 20 en 21 augustus. Ook deze editie van Lowlands zal gehouden worden in Biddinghuizen. Lowlands is ooit ontstaan omdat Mojo Concerts een tegenhanger wilde voor het populaire festival Pinkpop. Naast muziek vind je op Lowlands ook vele andere bezigheden.

Na lang wachten heeft de organisatie van Lowlands al enige tijd geleden een aantal namen bevestigd voor het festival. Onder andere Fleet Foxes, de Jeugd van Tegenwoordig en Trentemoller zullen dit jaar te zien zijn. Helaas moest de organisatie deze week ook de eerste afmelding voor het festival bekend maken. Bullet for my Valentine heeft het optreden voor dit festival moeten cancelen. In een statement laat de band weten dat er een planningsfout is gemaakt met hun nieuwste tour in Noord-Amerika, daarom gaan de shows tijdens de Europese festivals niet door.

Lowlands
Walibi World, Biddinghuizen
19, 20 en 21 augustus 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Lowlands

Stormvloed Festival (NL)

Na Concert at Sea dat was afgelast vanwege het noodweer, het A12 Classic Rock festival dat is afgelast om onduidelijke redenen en het Kwakoe festival dat is afgelast vanwege financiële problemen, is nu ook het Stormvloed Festival dat op 9 juli gehouden zou worden in Vrouwenpolder afgelast.

De organisatie van het festival heeft via de website laten weten dat zij het festival hebben moeten afgelasten vanwege de tegenvallende kaartverkoop. Tot op het laatste moment hebben ze er alles aan gedaan om het festival toch op de een of andere manier door te laten gaan, maar dit is helaas niet gelukt. De organisatie maakt maandag bekent hoe tickethouders hun geld terug gaan krijgen. Het Stormvloed festival zou voor de eerste keer georganiseerd worden en onder andere Edsilia Rombley, Gerard Joling en Jan Smit zouden een optreden verzorgen.

Minister Opstelten komt met nog nieuwe regels omtrent beveiliging festivals (NL)

Minister Opstelten (Veiligheid & Justitie) komt met een wetsvoorstel om organisatoren van commerciële evenementen te laten opdraaien voor de inzet van de politie. Opstelten wil dat organisatoren van besloten evenementen de politie-inzet helemaal betalen en festiviteiten op openbare plaatsen krijgen de helft in rekening gebracht.

Volgens directeur Hans Ligertmoet van de Vereniging van EvenementenMakers (VVEM) zijn de organisatoren absoluut niet blij met het nieuwe wetsvoorstel. De directeur zegt dat organisatoren vaak zelf al veel beveiligers en verkeersregelaars inhuren. Ook vindt hij het vreemd dat voetbalwedstrijden niet onder het voorstel vallen. De VVEM wijst er ook op dat organisatoren ook al te maken krijgen met een BTW verhoging. Volgens Rotterdam Festivals gaan de maatregelen keihard aankomen en zullen er genoeg organisatoren zijn die deze kosten niet op kunnen vangen.

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België vindt je op www.festivallife.com

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@festivallife.com