FestivalLife update: Festival populairder dan ooit, CAS uitverkocht en Decibel maakt line up bekend

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 10-06-2011
FestivalLife update: Festival populairder dan ooit, CAS uitverkocht en Decibel maakt line up bekend

FestivalLife Alle update over festivals uit Nederland & België op een rij!
Festivals populairder dan ooit, Concert at Sea uitverkocht en uitverkochte Decibel Outdoor maakt line up bekend

Festivals populairder dan ooit

Festivals zijn dit jaar (in Nederland) populairder dan ooit! In no time was Lowlands uitverkocht, zonder dat er ook maar één artiest bekend gemaakt was. Het Breda Jazz festival van afgelopen weekend trok eveneens een record aantal bezoekers. Ook de kaarten voor Pinkpop, dat dit weekend plaats vindt, gingen als zoete broodjes over de toonbank.

Marketing manager van Lowlands, Bente Bollman, denkt dat deze populairiteit te wijten is aan de economische crisis. ‘Als je geen geld hebt om op vakantie te gaan, maar je er echt even tussenuit wilt, is een festival een ideaal alternatief’ aldus Bente Bollman. Jaap van Ginneken, massapsycholoog, denkt dat het succes van festivals te verklaren is door de drang naar authenciteit. ‘Festivals als Lowlands zijn uitgegroeid tot een gebeurtenis van formaat, vergelijkbaar met Koninginnedag of 5 mei. Het is puur ontsnappingsgedrag.’

Voor alle informatie op het gebied van festivals of voor het delen van foto’s en video’s kan je uiteraard terecht op http://www.festivallife.com. FestivalLife is een community voor en door festivalliefhebbers en draagt bij aan de complete festivalbeleving.

Concert at Sea (NL)

Concert at Sea wordt tegenwoordig in één adem genoemd met grote festival namen zoals Pinkpop en Lowlands. Het Zeeuwse festival, dat dit jaar voor de 9e keer wordt georganiseerd, zal ook nu plaatsvinden op de Brouwersdam. De Brouwersdam is een prachtige locatie gelegen aan zee. De organisatie van het festival is in handen van de Zeeuwse band Bløf. Bløf organiseert niet alleen het festival, maar zal Concert at Sea ook openen. Dit zullen zij doen samen met enkele vrienden onder de naam Cøver at Sea.

Eerder werd al bekend gemaakt dat de dagkaarten voor zaterdag helemaal uitverkocht waren. Deze week maakte de organisatie bekend dat het gehele festival uitverkocht is. Het is voor het eerst dat het festival ruim voor aanvang is uitverkocht. ‘Het is te gek om te merken dat wat we zelf leuk vinden en waar we hard aan werken ook zo wordt gewaardeerd door het publiek. Elke editie was tot nu toe uitverkocht en een succes, maar dit is wel heel bijzonder.’ aldus Paskal Jakobsen. Meer informatie over Concert at Sea vindt je op http://www.festivallife.com.

Concert at Sea
de Brouwersdam Renesse
17 en 18 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Concert-at%20Sea

Decibel (NL)

Decibel is het festival waar de diverse concepten van de organisatie b2s jaarlijks samen komen. Zo is er bijvoorbeeld een Euphoria podium en een Pussy Lounge podium. Op 20 augustus 2011 is het weer tijd voor Decibel en traditiegetrouw vindt het festival plaats op Beekse Bergen te Hilvarenbeek. De ticketverkoop van het festival gaat elk jaar harder en de organisatie wist deze week zelfs te melden dat het festival volledig uitverkocht is.

Nu het festival volledig uitverkocht is maakt de organisatie ook haar line up voor deze editie bekend. De vertrouwde stages zoals de bezoekers gewend zijn van Decibel zijn ook dit jaar uiteraard terug te vinden. Onder andere Headhunterz, B-front, Noisecontrollers, Frecuenzerz, Darkraver, Paul Elstak en nog veel meer zullen op 20 augustus het podium in Hilvarenbeek gaan betreden.

Decibel Outdoor
Beekse Bergen, Hilvarenbeek
20 augustus 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Decibel/2011

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@festivallife.com