FestivalLife update: Loveland Fight cancer tour, Laatste podiumplek Appelpop en het Festivalweer!

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 01-09-2011
FestivalLife update: Loveland Fight cancer tour, Laatste podiumplek Appelpop en het Festivalweer!

FestivalLife: Alle updates over festivals uit Nederland & België!
Loveland Fight Cancer tour, Laatste podiumplek Appelpop en het Festivalweer!

Loveland Fight cancer tour

Voor het vijfde jaar achtereenvolgend hebben Loveland Events en Fight Cancer (label van KWF) hun krachten gebundeld. Met de Loveland Festival Fight cancer tour proberen zij geld op te halen dat ten goede komt aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker, voorlichting en patiënten ondersteuning. In diverse grote steden streek de excentrieke blauwe Fight cancer truck neer en kwamen prominente DJ’s belangeloos in actie.

Tijdens de tour is er op diverse manieren geld ingezameld en ook de bezoekers van het Loveland festival konden een speciaal ticket kopen waarmee een gedeelte naar Fight cancer ging. Dit jaar heeft de organisatie maar liefst €170.000,- opgehaald voor Fight cancer. Daarmee hebben zij de opbrengt van vorig jaar (€160.000,-) overtroffen. De strijd tegen kanker is hard nodig en via deze tour wil men op een positieve manier bewustwording creëren.

Appelpop (NL)

Op 9 en 10 september 2011 vindt voor de 20e keer het grootste gratis popfestival van Nederland, Appelpop, plaats. Appelpop kenmerkt zich door de brede programmering en heeft inmiddels nationale en internationale bekendheid verworden. Elk jaar vindt Appelpop plaats op de Tielse Waalkade.

Net als vorig jaar wordt de laatste podiumplek vergeven aan aanstormend talent. Via Next Best band wordt deze veelbelovende band dan gekozen. Dit jaar schreven meer dan 150 bands zich in voor de competitie en inmiddels zijn er slechts 10 bands over. Please!, Groover, Channah, Staatseinde, Vine-Yard, Good Meat, Town of Saints, Casper Adrien, DeAnn en The Revolution. Stemmen kan op de website van Next Best Band.

Appelpop
Waalkade, Tiel
9 en 10 september 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Appelpop

Festivalweer!

De zomer van 2011 was de natste zomer sinds 1906 volgens het KNMI. Dat was ook te merken voor menig festivalbezoeker! Afgelastingen wegens (dreigend) noodweer of bibberend in een poncho naar de muziek luisteren. Dat was het beeld wat tot nu toe het festivalseizoen van 2011 overheerste. Gelukkig waren er ook vele goede festivaldagen! Inmiddels zijn we alweer bijna op het einde van dit festivalseizoen. Maar daarmee lijken we ook op het einde te zijn van een nat festivalseizoen!

Aankomend weekend beloofd het uitstekend festivalweer te worden. In zowel Nederland als België is er nog steeds genoeg te doen op festivalgebied. Zo vindt dit weekend Valtifest plaats, maar ook Lief Festival, Zeeland Nazomerfestival en Babypop zijn te bezoeken. Bij onze zuiderburen kan je terecht voor festivals als Laundry Day en Masters@rock. Voor informatie over deze festivals kan je terecht op http://www.festivallife.com.

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België zijn terug te vinden op http://www.festivallife.com. Wordt nu lid van de FestivalLife community en blijf voortaan op de hoogte van jouw favoriete festivals, doe mee aan diverse win acties, deel bijzondere festivalmomenten met elkaar of geniet nog even na met de foto’s.

Noot voor de redactie: (niet ter publicatie)

Voor nieuws- en persberichten, artiesten & festivals kan u contact opnemen met:
redactie@festivallife.com

Meer weten over advertentie mogelijkheden? Neemt u dan contact op met:
marketing@festivallife.com

Voor alle overige vragen kan u contact opnemen met:
info@festivallife.com