FestivalLife update: Lowlands, Festival Mundial, Dour & meer!

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 01-04-2011
FestivalLife update: Lowlands, Festival Mundial, Dour & meer!

FestivalLife Alle updates over festivals uit Nederland & België op een rij!
Lowlands maakt nieuwe namen bekend, Wyclef Jean cancelt Festival Mundial en nog meer namen voor Dour Festival!

Lowlands (NL)

Op 19, 20 en 21 augustus vindt in Biddinghuizen het festival Lowlands weer plaats. Vanaf 1993 wordt het festival al georganiseerd en de officiële naam van het festival is eigenlijk A Campflight to Lowlands Paradise. Lowlands is ontstaan omdat Mojo Concerts een tegenhanger wilde voor het populaire festival Pinkpop met wat alternatievere muziek. Naast muziek vind je op Lowlands ook allerlei andere bezigheden zoals cabaret, film, theater en ballet.

Deze week heeft Lowlands dan eindelijk weer een paar namen voor deze editie bevestigd. Arctic Monkeys, Rise against, Warpaint, Paul Kalbrenner, Mayer Hawthorne & The County, Will and The People, BudZillus, Miles Kane, Anna Calvi, Skunk Anansie, Junip en Matthew Dear zullen het podium op Lowlands mogen betreden. Eerder werd al bekend dat o.a. My Valentine en Fleet Foxes een optreden zouden gaan verzorgen.

Lowlands
Biddinghuizen
19, 20 en 21 augustus 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Lowlands

Festival Mundial (NL)

Eén van de meest veelzijdige en mondiale wereldmuziek- en cultuurfestivals van de Benelux is Festival Mundial. Dit festival hanteert een unieke mix van allerlei elementen en de organisatie doet elk jaar weer haar best om het beste uit alle hoeken van de wereld naar het festival te krijgen. Deze week kwam Festival Mundial met meer nieuwe namen, maar ook met vervelend nieuws.

De organisatie maakte deze week bekend dat niemand minder dan Moby te zien zal zijn dit jaar. Ook Selah Sue, Bombino, Shantel en De Jeugd Van Tegenwoordig mogen dit jaar tijdens het festival het podium beklimmen. Naast deze namen heeft de organisatie ook bekend gemaakt dat Wyclef Jean zijn hele Europese tour gecanceld heeft en dus ook zijn optreden tijdens Festival Mundial niet door gaat. Reden hiervoor is dat de ex Fungee’s zanger het niet red om zijn nieuwe album tijdig af te ronden.

Festival Mundial
Leijpark, Tilburg
18 en 19 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Festival-Mundial

Dour (BE)

In het rustige dorpje Dour (België) vindt elk jaar het gelijknamige festival Dour plaats. Dit jaar wordt het festival voor de 22e keer georganiseerd. Het festival is één van de zomerse hoogtepunten voor duizenden jonge Europeanen. Het festival biedt maar liefst 7 podia met meer dan 200 verschillende acts.

Het festival heeft eerder al veel namen bekend gemaakt. De organisatie heeft nu ook bevestigd dat Papa Roach naar het festival gaat komen. Ook Life of Agony, Skindred, Angel Crew, The Ocean en The Crazy Motherfuckers From Hell zullen een optreden op het festival verzorgen. Voor alle andere namen kan je terecht op de website van FestivalLife.com.

Dour Festival
Dour, België
14, 15, 16 en 17 juli 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Dour-Festival

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België vindt je op www.festivallife.com

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@festivallife.com