FestivalLife update: Royal Beach Concert verplaatst, Scantraxx komt met Intents Festival CD en Gelui

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 27-05-2011
FestivalLife update: Royal Beach Concert verplaatst, Scantraxx komt met Intents Festival CD en Gelui

FestivalLife Alle update over festivals uit Nederland & België op een rij!
Royal Beach Concert verplaatst, Strengere geluidsnormen voor festivals en Scantraxx komt met Intents Festival CD.

Royal Beach Concert (NL)

Op 4 juni 2011 zou het Scheveningse strand eigenlijk toneel zijn van het Royal Beach Concert 2011. Afgelopen woensdag liet de organisatie van het festival echter weten dat vanwege praktische en organisatorische redenen de organisatie genoodzaakt is geweest om het concert te verplaatsen. Het Royal Beach Concert zou volgens de laatste informatie verplaatst worden naar 27 augustus. De organisatie is in gesprek hierover met de gemeente Den Haag en wil tevens het festival verplaatsen naar het Malieveld.

De verplaatsing van het festival zorgt ervoor dat het Royal Beach Concert nu midden in de vakantieperiode wordt gehouden. Veel bezoekers hebben dan ook al via diverse media hierover hun ongenoegen laten blijken. Daarnaast is het ook maar de vraag welke van de al geboekte artiesten beschikbaar zal zijn op 27 augustus. De kaartverkoop voor het festival is tijdelijk opgeschort. Binnen enkele dagen verwacht de organisatie meer bekend te kunnen maken over de doorgang van het festival. Blijf op de hoogte via http://www.festivallife.com.

Royal Beach Concert
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Royal-Beach-Concert/2011

Intents Festival (NL)

Over ongeveer 1,5 week, 4 & 5 juni, is het weer tijd voor Intents Festival. Intents Festival kenmerkt zich door een grandioze show, mooi aankleding en een zeer uitbundige en gezellig sfeer. Het festival lijkt elk jaar meer populariteit te genieten. Voor de zesde keer is het festival volledig uitverkocht en dat mag natuurlijk gevierd worden.

D-Block & S-te-Fan en MC Villian hebben dan ook voor deze editie van Intents een officiële anthem geproduceerd. Maar dat is nog niet alles. Dit jaar komt er ook een dubbel CD uit in samenwerking met Scantraxx Recordz. Beide CD’s bevatten de beste hardstyle en hardcore tracks van dit moment inclusief de Intents Festival anthem! De CD is verkrijgbaar via diverse (download) stores.

Intents Festival
Sportpark D’n Donk, Oisterwijk
4 & 5 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Intents-Festival

Strengere geluidsnormen op festivals.

Verschillende brancheverenigingen en de Nationale Hoorstichting zijn gezamenlijk overeengekomen dat poppodia, evenementen en festivals moeten gaan voldoen aan strengere geluidsnormen. Het geluid of festivals mag niet hoger zijn dan 103 decibel en organisatoren worden verplicht om oordoppen beschikbaar te stellen en voorlichting aan het publiek te geven over geluidsniveaus en de gevolgen hiervan.

Dat is het plan wat ze aan willen gaan bieden bij minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De podia krijgen eerst de gelegenheid om hun apparatuur aan te passen. Wanneer deze nieuwe geluidsnormen van kracht zullen worden is dus nog niet bekend, maar de Nationale Hoorstichting verwacht niet dat het systeem nog dit jaar wordt ingevoerd op de festivals.

Ook in België zijn geluidsnormen op festivals het onderwerp van discussie. Minister Schauvliegge (Cultuur) maakte in januari van dit jaar haar plannen bekend om de geluidsnormen op festivals aan banden te leggen met een maximumlimiet van 100 decibel. Na overleg met de sector is toen besloten om deze plannen voorlopig uit te stellen. Op zijn vroegst zal minister Schauvliegge de nieuwe wet in gang zetten.

Dit en nog veel meer over alle muziekfestivals uit Nederland en België vindt je op http://www.festivallife.com. Maak een profiel aan en blijf vanaf nu altijd op de hoogte over jouw favoriete festivals!

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@fesitvallife.com