FestivalLife update Vervanger Wyclef Jean bekent Nieuw festival in Olympisch Stadion & Bløf opent CA

Persbericht geplaatst door FestivalLife op 13-05-2011
FestivalLife update Vervanger Wyclef Jean bekent Nieuw festival in Olympisch Stadion & Bløf opent CA

FestivalLife Alle update over festivals uit Nederland & België op een rij!
Vervanger Wyclef Jean bekent, Nieuw festival in Olympisch Stadion en Bløf opent CAS met Cøver at Sea.

Festival Mundial (NL)

Festival Mundial wordt omschreven als één van de meest veelzijdige en mondiale wereldmuziek- en cultuurfestivals van de Benelux. Een unieke mix van allerlei elementen is terug te vinden tijdens het festival. Eerder maakte het festival haar bijna complete line up bekend, maar al snel werd bekend dat Wyclef Jean zijn gehele Europese tour gecanceld had en dus niet naar Tilburg zou komen.

Festival Mundial startte daarop een actie waarbij het publiek mocht kiezen wie de vervanger zou gaan worden van Wyclef Jean. In eerste instantie konden bezoekers doorgeven wie ze graag wilde zien en uiteindelijk konden zij 36 uur lang stemmen op de 10 favorieten. De Belgische band Triggerfinger won met 32% van alle stemmen en wordt dus de vervanger van Wyclef Jean. Voor alle informatie over Festival Mundial kijk je op http://www.festivallife.com.

Festival Mundial
Leijpark, Tilburg
18 en 19 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Festival-Mundial

Vrij Festival (NL)

Voor het eerst in negen jaar zal er weer een groot muziekevenement plaatsvinden in het Olympisch Stadion. Het Vrij Festival zal op de vrijdagmiddag plaats vinden en biedt plaats aan zo’n 10 000 bezoekers. Het festival komt uit de koker van Nachtwerk. Zij zijn ook de organisatie achter de Hed Kandi feesten in onder meer de HMH en Bloemendaal aan Zee. De organisatie van het festival benadrukt dat het geen ‘alternatieve vrijdagmiddagborrel’ of een netwerkmeeting is.

Live acts zoals Goldfisch, Booka Shad en Kraak & Smaak zullen op vrijdagmiddag 15 juli hun opwachting gaan maken in het stadion waar André Hazes de laatste was die het stadion vulde. De organisatie achter Vrij Festival stimuleert het vervroegd uitgaan. ‘Het is gewoon een feest, maar dan meteen na je werk’ aldus de organisatoren. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. Van deze tickets gaat €2.50 naar het behoud van het Olympisch Stadion. Voor meer informatie over Vrij Festival kan je terecht op http://www.festivallife.com.

Vrij Festival
Olympisch Stadion, Amsterdam
15 juli 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Vrij-festival

Concert at Sea (NL)

Tegenwoordig wordt Concert at Sea in één adem genoemd met grote namen als Pinkpop en Lowlands. Dit jaar vindt alweer de 9e editie plaats van het Zeeuwse festival. Het festival zal ook dit jaar weer plaatsvinden op de Brouwersdam, een prachtige locatie aan zee. De organisatie van het festival is in handen van Bløf. Deze heren openen het festival samen met enkele vrienden en doen dit onder de naam Cøver At Sea.

Het publiek kan uit een lijst van meer dan twintig liedjes kiezen welke zij graag willen horen. De lijst bestaat uit uiteenlopende nummers van AC/DC tot Otis Redding en Kings of Leon. Op de website van 3FM zijn de lijstjes terug te vinden. De zaterdagkaarten voor Concert at Sea zijn inmiddels helemaal uitverkocht. Weekendkaarten en dagkaarten voor vrijdag zijn nog wel verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie over Concert at Sea op http://www.festivallife.com.

Concert at Sea
de Brouwersdam Renesse
17 en 18 juni 2011
Meer informatie: http://www.festivallife.com/Festival/Concert-at%20Sea

Noot voor de redactie:

Voor nieuwsberichten, artiesten en festivals kan u contact opnemen met redactie@festivallife.com
Voor alle overige vragen met betrekking tot FestivalLife kan u contact opnemen met info@fesitvallife.com