Fieber komt met nieuwe cloud-diensten via platform van Parallels

Persbericht geplaatst door Influx PR op 12-06-2013
Fieber komt met nieuwe cloud-diensten via platform van Parallels

Jonge serviceprovider maakt grote groei door

Apeldoorn - Renton, USA – München, Duitsland - 12 juni 2013 - - Fieber, leverancier van glasvezelverbindingen en cloud-diensten voor ondernemers, timmert hard aan de weg dankzij de samenwerking met Parallels. Sinds de oprichting eind 2011 heeft het bedrijf ruim 500 MKB-klanten weten te contracteren. Bovendien staat in 2013 de introductie van nieuwe pakketten met cloud-diensten op de agenda.
Fieber biedt zijn diensten aan via het gezamenlijke platform van KPN Wholesale en Parallels Automation. Door de back-office-infrastructuur te outsourcen profiteren eindgebruikers van vereenvoudigde IT, lagere kosten, soepelere werkprocessen, een hogere productiviteit en een lager stressniveau.

Fieber beschouwt zichzelf als ‘serviceprovider 2.0’ binnen de markt voor communicatieverbindingen en cloud-diensten. Vanaf de oprichting had het bedrijf als doel de levering van potentieel complexe communicatie- en IT-diensten voor middelgrote en kleine bedrijven te vereenvoudigen. Volgens Marc Visser, oprichter en CEO van Fieber, zijn de mogelijkheden voor verdere ontwikkelingen en aanpassingen van het aanbod vrijwel onbeperkt. “In 2013 willen we de flexibiliteit van het Parallels-platform ten volste benutten door het te gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe dienstenpakketten. Een voorbeeld daarvan zijn glasvezelverbindingen plus vaste/mobiele telefonie voor specifieke bedrijfstypen en -grootten."

Fieber wilde al vanaf het begin geen eigen infrastructuur opzetten en beheren, maar zo veel mogelijk uitbesteden. Om dit te realiseren koos de jonge onderneming voor KPN Wholesale, een van 's werelds meest toonaangevende telecommunicatiebedrijven en een pionier op het gebied van de levering van glasvezelverbindingen en cloud-diensten op grote schaal. De diensten van KPN Wholesale worden ondersteund door Parallels Automation. Dit systeem biedt een combinatie van software en toegang tot duizenden beheer- en cloud-diensten. Het omvat ook deskundige, professionele diensten en ondersteuning, waarmee aanbieders een winstgevende cloudgebaseerde inkomstenstroom kunnen opzetten.

"Ons bedrijfsmodel zou gewoonweg niet mogelijk zijn zonder Parallels Automation", zegt Visser. "Dankzij onze sterke verkooppositie binnen het Parallels-platform van KPN Wholesale kunnen wij bijna onze gehele back-office aan KPN uitbesteden. Hierdoor is onze bedrijfsvoering zeer efficiënt, terwijl wij wel over de flexibiliteit beschikken om snel nieuwe SaaS-diensten aan te bieden – zoals backup online, fileserver online, Office365 – waarmee onze klanten hun bedrijf kosteneffectiever kunnen maken. Het resultaat: van 0 naar ruim 500 klanten in twaalf maanden.”

Voor de redactie:

Over Parallels
Parallels is wereldwijd marktleider in hosting en cloud service enablement en desktopvirtualisatie. Parallels, opgericht in 1999, is een snel groeiend bedrijf met meer dan 900 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië. Voor meer informatie kunt u terecht op www.parallels.com/spp, volg ons op Twitter: www.twitter.com/ParallelsClouden op Facebook op www.facebook.com/ParallelsCloud.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, telefoon: 055-3663034, e-mail: parallels@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: