Firma MES speelt stuk over doodgeschoten Rishi op locatie in Pakhuis de Règâh

Persbericht geplaatst door edgarneo op 03-04-2017
Vanaf 10 april is Pakhuis de Règâh tijdelijk Zaal 4 van Theater aan het Spui. Want dan speelt Haags theatergezelschap Firma MES de voorstelling Firma MES EXTRA: Rishi; over de in 2012 doodgeschoten jongen Rishi Chandrikasing. In de voorstelling vragen acteurs zich af of Rishi destijds de verkeerde persoon op de verkeerde plaats was.

Over 'Rishi'
De zeventienjarige Rishi werd in november 2012 door een politieagent doodgeschoten op treinstation Hollands Spoor. Hij bleek ongewapend. De zaak deed een hoop stof opwaaien. Schrijver Kees Roorda liet zich inspireren door het politierapport met getuigenverslagen en interviewde enkele betrokkenen. Dit alles verwerkte hij tot een serie teksten die tijdens een live-reconstructie door drie acteurs worden vertolkt.

De voorstelling Rishi speelt van 10 t/m 14 en 18 t/m 22 april op locatie in Pakhuis de Règâh. Deze locatie bevindt zich tussen station Hollands Spoor en Theater aan het Spui. Het is gehuisvest in hetzelfde gebouw als Bazaar of Ideas aan de Hoefkade 11.

Kaarten voor Rishi zijn verkrijgbaar via de site van Firma Mes

Er komen ook voorstellingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden en Haarlem. Firma MES maakte eerder locatievoorstellingen in seksclub Mayfair en in een kantoor op de Binckhorst over de Haagse ondernemersfamilies Talamini en Simonis.

Voor de redactie:

Noot aan de redactie:
Meer informatie over Rishi en Firma MES:
Dieke van der Spek
+31(0)6 246 84 039
info@ludieke.nl

Meer informatie over Pakhuis de Règâh
Edgar Neo
+31(0)6 34 196 796
edgar@deregah.nl