fluent steunt Medical Knowledge Institute met organisatieadv

Persbericht geplaatst door Influx PR op 16-02-2011
fluent steunt Medical Knowledge Institute met organisatieadv

Hilversum, 16 februari 2011– Het Medical Knowledge Institute (MKI) – Preventie door Educatie wil door middel van educatie de gezondheidszorg in zuidelijk Afrika verbeteren. fluent, een organisatie die zorginstellingen ondersteunt bij het inspelen op veranderingen in de markt, wil haar kennis op het gebied van zorg graag doorgeven. Na een kennismaking werd duidelijk dat het MKI en fluent elkaars opvattingen delen. fluent ondersteunt het MKI nu met advies om de organisatie verder te professionaliseren.

fluent helpt zorginstellingen bij het ontwikkelen van een visie om tot innovatieve, realiseerbare oplossingen te komen. fluent heeft veel kennis en ervaring op het gebied van gezondheidszorg. Het MKI – zelf ook actief om door middel van kennisoverdracht gezondheidszorg te verbeteren – had vanwege groei in de organisatie behoefte aan organisatieadvies. fluent hielp het MKI in 2010 met het aanbrengen van structuur in de organisatie en het opstellen van een bedrijfsplan.

Geert de Kousemaeker, directeur en oprichter van fluent: “Het was meteen duidelijk dat wij veel gemeen hebben met het MKI. Onze werkwijzen liggen dicht bij elkaar. Preventie van ziektes door educatie, dat is wat ons erg aanspreekt in die organisatie. Het MKI is klein in Nederland, maar groot in Afrika. Met ons bedrijfskundig advies willen we indirect een steentje bijdragen aan het grote werk dat zij doen. In de toekomst zullen we het MKI zeker blijven begeleiden met onze kennis.”

Dat fluent het MKI een warm hart toedraagt, bleek ook uit de kerstactie die de organisatie opzette. In plaats van relatiegeschenken te versturen, benoemde fluent het MKI als goed doel, waarna relaties de kans kregen te stemmen op verschillende projecten van het MKI. Het opgeleverde geldbedrag is evenredig aan het aantal stemmen voor een project gedoneerd aan het MKI.

Dr. Harold Robles, oprichter en president van het MKI: “De expertise waarover fluent beschikt is voor het Medical Knowledge Institute heel belangrijk. Hun hulp is zeer waardevol, niet alleen binnen Nederland en onze organisatie, maar vooral ook in Zuid-Afrika, waar de kennis van fluent direct toepasbaar is binnen onze programma’s.”


Over fluent
fluent (Zorgadvies en Interim Experts) is een eigenzinnige organisatie in de zorgsector. Daarbij behoren alle sectoren in de zorg tot het werkgebied. fluent biedt toegevoegde waarde door mee te denken, samen een visie te ontwikkelen en tot innovatieve, realiseerbare oplossingen te komen. Het team van adviseurs en interim experts heeft uiteenlopende ervaring aan zowel de operationele kant als aan de managementkant binnen de zorg. Het vormt een hecht team waarin het van elkaar wil leren. De cultuur kenmerkt zich door loyaliteit, klantgerichtheid, ondernemerschap, resultaatgerichtheid, humor en plezier in het werk. Zie ook www.fluent.nl.

Over het Medical Knowledge Institute, ‘Preventie door Educatie’
Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Onder het motto ‘Preventie door Educatie' richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door medisch gerelateerde trainingen en workshops te geven aan de lokale bevolking èn hulpverleners. Deze ‘local heroes' brengen die kennis ook weer over op anderen. De ‘Healthcare Educational' programma's zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren via educatie en publieke gezondheidsprogramma's. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne) en Zuid-Afrika (Kaapstad) en in 1999 opgericht door Dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, fax: 055 - 360 26 61, e-mail: corrie@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: