For Wheels nieuws

Persbericht geplaatst door La-fashionista op 11-04-2012
For Wheels nieuws

For Wheels nieuws
voor bij-de-tijdse automobilisten
Wij zorgen niet alleen voor een compleet assortiment wielen en banden, wij houden u ook graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Voordelen van lichtmetalen velgen

1. De vormgeving
2. Het gewicht
3. De warmteafvoer

Lichtmetalen wielen hebben als gunstige eigenschap dat de warmte die wordt ontwikkeld door de wrijving van de banden en door het remmen beter wordt opgenomen en afgevoerd. Daarmee ontstaat een lagere bedrijfstemperatuur van banden, remsysteem en wiellagers die gunstig is voor de levensduur.

4. Minder onbalans
Omdat lichtmetalen wielen een grotere stijfheid bezitten dan stalen wielen zijn ze minder gevoelig voor trillingen en onbalans. Lichtmetalen wielen worden na het gieten machinaal bewerkt waardoor de hoogte en zijdelingse slag maximaal 0,3 mm bedragen. Lichtmetaal is vormvast en minder elastisch dan staal wat vooral in combinatie met een lage serieband betere rijeigenschappen oplevert.

5. Kleinere kans op corrosie
Met een goede oppervlaktebehandeling is een lichtmetalen wiel minder corrosiegevoelig. Maar lichtmetaal met een slechte lakbehandeling is juist corrosiegevoeliger! Een aangetast wiel kan de hielzitting zodanig poreus maken dat gebruik van tubeless banden onmogelijk wordt.

6. Betere maatnauwkeurigheid
Een stalen wiel wordt eerst geperst en vervolgens gelast met de kans op maatverschillen ten gevolge van thermische belasting. Een lichtmetalen wiel krijgt door middel van afdraaien de juiste afmeting.

7. Grotere variƫteit en grotere keuze

Reinigen en onderhouden van lichtmetalen wielen
Een eenvoudige en goede manier om uw lichtmetalen wielen in conditie te houden is de wielen iedere week te reinigen met water, spons en zeem en een normale autoshampoo

Hardnekkig vuil zoals remstof kan met een goede wielenreiniger verwijderd worden.

Neem altijd de gebruiksaanwijzing van de wielenreiniger in acht om beschadigingen aan uw kostbare wielen door deze chemische middelen te voorkomen.

For Wheels: voor levering en montage van alle merken autowielen en autobanden