Ga een keer voor wat anders dan goud en koop een platina trouwring!

Persbericht geplaatst door erotmensen op 26-08-2014
Ga een keer voor wat anders dan goud en koop een platina trouwring!

Platina is een zilverkleurig edelmetaal dat uitermate geschikt is voor gebruik in trouwringen. Het is erg zeldzaam en daarom enorm kostbaar. Toen er rond 1500 door Spanjaarden naar zilver werd gezocht, konden zij er de waarde echter nog niet van inzien. Omdat het zoveel op zilver lijkt, maar niet dezelfde eigenschappen had, zagen ze het als een ongewenst bijproduct van gedolven zilver.

Platina is samen met goud een van de pure edelmetalen. Dit houdt in dat platina niet wordt aangetast en altijd zijn uiterlijke kenmerken zal behouden. Dit maakt het ideaal voor gebruik in trouwringen en andere sieraden. Vroeger was platina kostbaarder dan goud, maar door de hoge goudprijzen is dat nu niet meer zo. Platina trouwringen worden dus een steeds aantrekkelijker alternatief. Toch zie je wel dat platina trouwringen duurder zijn dan gouden trouwringen, omdat ze qua gewicht een stuk zwaarder zijn.

Goud en platina worden vaak met elkaar vergeleken, omdat het allebei pure edelmetalen zijn. Ook voordat dit was vastgesteld werden goud en platina al met elkaar vergeleken. Oude beschavingen brachten platina door zijn witte kleur in verband met de maan, en goud door zijn gele kleur met de zon. Hierdoor wordt de kleur van platina nog vaak als ‘maanwit’ aangeduid.

Waarom zou u voor een platina trouwringen tilburg moeten gaan? Platina heeft bepaalde kenmerken die geen ander edelmetaal bezit. Het is eigenlijk het meest pure edelmetaal. Het heeft een hoog gewicht waardoor het aanvoelt of uw ring veel edelmetaal bevat. Daarnaast is het gewoon een prachtig edelmetaal met een mooie glans. Omdat het in vergelijking met goud ook veel sterker is, is het zeer geschikt voor het inzetten van edelstenen zoals diamanten. Ook geeft de kleur van platina een mooi contrast met edelstenen. Een wat praktischere bijkomstigheid is dat het hypoallergeen is, waardoor het nooit een allergische reactie oproept.

Bent u nog niet overtuigd? Loop dan een keer een juwelier binnen en aanschouw de schoonheid van platina trouwringen.