Geboorten baby gorilla’s gevierd in Rwanda tijdens Kwita Izina

Persbericht geplaatst door Likizo Marketing op 01-01-1970
Geboorten baby gorilla’s gevierd in Rwanda tijdens Kwita Izina

Rwanda viert met de 8ste editie van Kwita Izina de geboorten van 19 baby gorilla's en de naamgeving van één gorilla vrouwtje. Het thema van de jaarlijkse ceremonie die op 16 juni 2012 wordt gehouden is "duurzaam toerisme voor een groene economie".

De ceremonie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een zeer goed bezocht evenement, waar verschillende regeringsfunctionarissen, hoogwaardigheidsbekleders en media uit binnen- en buitenland, gerenommeerde natuurbeschermers en ook toeristen bij aanwezig zijn. Tevens nemen duizenden Rwandezen die in de buurt wonen van het Volcanoes National Park, het woongebied van de zeldzame berggorilla’s, deel aan dit evenement.

Rwanda volgt groene weg

Rica Rwigamba, hoofd van de afdeling toerisme en natuurbehoud van het Rwanda Development Board (RDB), verklaarde dat de viering komt op een belangrijk moment waarop de achteruitgang van het ecosysteem alarmerende proporties heeft bereikt en benadrukt dat de Rwandese overheid de groene weg volgt naar economische groei. "We streven naar een strategie van verantwoord toerisme, waarvoor Rwanda wereldwijd erkenning krijgt. Kwita Izina is slechts één van de vele stappen die zijn ondernomen om aandacht te vestigen op de bescherming van de natuurlijke habitat van bedreigde diersoorten zoals de berggorilla's, de rijke biodiversiteit in de nationale parken en de bossen in Rwanda", aldus Rwigamba. Zij benadrukt dat grote waarde wordt gehecht aan de balans tussen economische groei, armoedebestrijding en het behoud van natuurlijke bronnen voor toekomstige generaties.

Discover Rwanda apps

Het RDB heeft naast een uitgebreide Discover Rwanda app (in het Nederlands en in het Engels) voor iPad ook een speciale app voor iPhone over gorilla’s en andere primaten in Rwanda. Alle Discover Rwanda apps zijn gratis te downloaden in de iTunes winkel.

Meer informatie:

Kwita Izina www.kwitizina.org

Ambassade van Rwanda www.ambalahaye.nl

Rwanda apps bezoek www.ambalahaye.nlklik op Rwanda apps

Voor de redactie:

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:

Eric Rugamba

E: erugamba@minaffet.gov.rw

Willem Versteegh

E: willem@likizomarketing.com

T: +31 6 41 522 746

Ambassade van Rwanda in Nederland

Johan van Oldenbarneveltlaan 9b

2582 NE Den Haag

T: +31 70 392 65 71

W: www.ambalahaye.nl