GEMEENTE EDE KIEST VOOR WEBBASED DOCUMENTCREATIE MET XENTIAL

Persbericht geplaatst door Xential op 16-04-2012

“Jullie zijn snelle jongens, in de positieve zin” – Febe Visser, beleidsadviseur gemeente Ede

Na een uitgebreid selectietraject heeft gemeente Ede gekozen voor webbased documentcreatie met xential. Op donderdag 22 maart 2012 tekenden beide partijen de overeenkomst voor de levering en implementatie van xential bij gemeente Ede.

De gemeente Ede is bezig met de overgang naar Open Standaarden en de invoering van het nieuwe werken. De oplossing voor het beheren van de sjablonen van de gemeente was gebonden aan een specifieke applicatie en werkte alleen in combinatie met de tekstverwerker van Microsoft. Ook de oplossingen voor het opstellen van documenten vanuit verschillende back-office applicaties boden geen vrijheid van keuze voor een tekstverwerker. Doel van het selectietraject was te komen tot een generiek systeem om sjablonen onafhankelijk van specifieke taakapplicaties te beheren. Daarnaast wil de gemeente eenvoudig kunnen wisselen naar een tekstverwerker naar keuze. Hiermee kan in de toekomst een open source tekstverwerker ingezet worden. Tegelijk ontstond de wens om alle sjablonen in één systeem onder te brengen.

Om te komen tot een keuze voor de leverancier heeft de gemeente gekozen voor een onderhandse aanbesteding. Hierbij zijn vier leveranciers aangeschreven. Twee van de vier leveranciers zijn uitgenodigd om mee te doen aan een Proof of Concept, aangezien deze twee een volledig webbased oplossing aanbieden. Tijdens de Proof of Concept periode bleek xential als enige te voldoen aan de wensen en eisen van de gemeente. Doorslaggevend waren de gebruikersvriendelijkheid, vrijheid van keuze van tekstverwerker en de koppelingen aan de andere systemen van de gemeente.

Voor de redactie:

Contactpersoon:

Michael Bon, Commercieel Manager, (06) 2051 39 74, bon.m@interactionnext.nl

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Xential: