Gemeente nieuwe hoofdsponsor Uit-jeTent

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 05-06-2012
Gemeente nieuwe hoofdsponsor Uit-jeTent

MARKNESSE - Gemeente Noordoostpolder is de nieuwe hoofdsponsor van Uit-jeTent. Dat werd maandagavond in Chez Marknesse bekendgemaakt bij de aftrap van het evenement dat vrijdag van start gaat. ‘Wij vinden Uit-jeTent fantastisch en noodzakelijk om de polder te promoten’, zei wethouder Andries Poppe.

Vooral de ‘enthousiaste mensen’ die betrokken zijn bij het evenement, doen de wethouder goed. ‘Het wordt met zoveel passie gedragen, dat is mooi om te zien.’ Noordoostpolder sponsort Uit-jeTent in 2013 met 25.000 euro met een optie op verlenging.

‘Hopelijk gaan we deze buitengewone samenwerking aan voor een aantal jaren. Sinds dit jaar zijn wij bezig met ons gebiedspromotieplan Buitengewoon Noordoostpolder. Hierin willen we nieuwe inwoners, ondernemers, toeristen en recreanten naar de polder halen. En Uit-jeTent sluit daar helemaal op aan.’

Want het weekend draait niet meer alleen om kamperen, maar ook om recreëren. En dat trekt volgens Poppe dus ook dagjesmensen aan. Projectleidster Jeiselien Smook weet zeker dat het aan het activiteitenprogramma in ieder geval niet zal liggen.

‘Er is zoveel te doen op het gebied van sport en spel, cultuur, natuur, fietsen en wandelen en zo. Maar speciaal voor Uit-jeTent is ook het Amusetent-programma opgezet met livemuziek, kunst, dans en theater door heel de polder.’ Het gidsje met dit programma is af te halen bij de VVV.

Dit jaar zijn er 39 kampeerterreinen voor Uit-jeTent, bijvoorbeeld bij Chez Marknesse. ‘Grappig dat we hier ook aftrappen’, merkte bestuursvoorzitter Hans van de Klundert op. ‘Ik vind het zo mooi dat jullie ook meedoen als discotheek. Op die manier kunnen we de jeugd meer betrekken bij Uit-jeTent.’

Van de Klundert ziet duidelijk dat de organisatie van zijn geesteskindje volwassen wordt. ‘Alles loopt zo soepel dit jaar, wij zijn daar als bestuur beretrots op. Ook mooi om te zien dat veel vrijwilligers van vorig jaar er nog steeds zijn. Die weten en voelen dat je dit evenement niet in één jaar wegzet. Hier moet je voor knokken, dat kost tijd.’

Uit-jeTent, dat nu al meer dan 300 kampeerboekingen binnen heeft, gaat vrijdag van start en duurt tot en met maandag. Zondag is de smakelijke afsluiter met het het Proef de Polderplein op het Cultuurplein in Emmeloord. Meer weten over kamperen of activiteiten? Kijk op www.uit-jetent.nl.