Gezonde recepten maken is leuk en geeft energie!

Persbericht geplaatst door OSM op 06-02-2014
Gezonde recepten maken is leuk en geeft energie!
Website supersnelgezond.nl lanceert authentiek boek vol tips, recepten en foto’s
Afvallen en Nederland, dat zijn twee handen op een buik. Maar te vaak is deze buik nog te dik. Wat we ook doen: na een periode van fanatiek bewegen vervallen we weer massaal in ons oude patroon. Het gevolg laat zich eenvoudig raden: de met veel zweet verloren kilo’s lichaamsgewicht komen er in razend tempo weer bij. Ja, afvallen in Nederland leidt tot frustraties. Niet voor niets staat afvallen ieder jaar weer hoog op de goede voornemenslijstjes in Nederland. Zo eind januari is daar vaak nog maar bitter weinig van over: gemiddeld eten we per persoon al zo’n 34 kilo snoep per jaar in Nederland. Ons land behoort al jarenlang tot de wereldtop, als het gaat om snacken.
‘Jammer, maar ook onnodig, dat we weer zo snel terugvallen in ons oude leefpatroon, terwijl we juist zo graag willen afvallen!’, geeft Carlo Kool gedecideerd aan. Carlo is auteur en uitgever van het recent verschenen boek ‘Een bron van energie’, een overzichtelijk receptenboek vol gezonde voeding. Het boek bevat tevens korte hoofdstukken met handige tips, tricks en feitjes om nog meer energie te ontwikkelen. “Met een wat meer uitgekiend voedingspatroon verlies je ook snel vele kilo’s, wat je er voor terug krijgt is energie. Natuurlijk vergt gezond eten ook discipline, maar het samenstellen van gezonde recepten is heel leuk. Op mijn website www.supersnelgezond.nl vind je naast mijn boek ook vele gezonde recepten. Allemaal gereed binnen 15 minuten. Veel eenvoudiger afvallen kan bijna niet en het werkt verslavend: inmiddels ben ikzelf al 16 kilo voorgoed kwijt!”

Ontbijt van energy drink en fruitbars
Zo’n twee jaar geleden werd Carlo letterlijk wakker geschud: hij was te dik en lusteloos. Een blikje Red Bull en een Hero fruitbar vormden iedere morgen zijn ontbijt. Tot hij in aanraking kwam met het Alkaline zuur base dieet. Een dieet dat inspeelt op de zuurgraad van het lichaam. “Kort gezegd komt het er op neer dat onze haastige eetcultuur ons lichaam verzuurt. Door het eten van geproduceerd voedsel raakt ons lichaam uit balans, het vreet energie om de balans continu te herstellen. Een paar weken nadat ik was begonnen met het meer eten van gezonde recepten op basis van het Alkaline dieet merkte ik een duidelijk verschil: ik had veel meer energie, was al enkele kilo’s aan overgewicht kwijtgeraakt en het was iedere keer weer een prettige uitdaging om een recept te bereiden. Ja, zelf gezond eten klaarmaken is leuk!” Na deze periode besloot Carlo zijn ervaringen te delen op internet. Op de website plaatst hij al twee jaar lang gezonde recepten die hij allemaal heeft bereid. Van ieder recept maakt Carlo zelf een foto, zo biedt de website www.supersnelgezond.nl een originele en kleurrijke verzameling van recepten die helpen bij een gezonder en energieker leven.

Nederlandse buik steeds dikker
De cijfers over overgewicht in Nederland zijn alarmerend: volgens het CBS had in 1981 één op de drie volwassen Nederlanders (33%) overgewicht. Sindsdien is het aantal Nederlanders met overgewicht sterk gestegen tot bijna de helft van alle volwassenen (48%) in 2012. Het percentage mensen met obesitas verdubbelde van 5% tot 12%. “Het gemiddelde gewicht van mannen en vrouwen in Nederland is in twintig jaar meer toegenomen dan de gemiddelde lengte. Een schrikbarende conclusie, zeker als je nagaat dat we denken dat we met z’n allen zo goed bezig zijn. Toch zouden we eens iets langer op de groenteafdeling van de supermarkt moeten rondneuzen. Verse groente, het liefst ook nog rauw gegeten, zorgt voor veel meer balans in je lichaam. Voorkom daarbij het eten van te veel suiker, al is dat soms lastig. De recente oproer rondom de thee van Lipton bewijst maar weer eens te meer dat de marketing rondom een product de halve waarheid vertelt!” Zelf heeft Carlo grootse plannen, na het uitgeven van zijn kookboek ‘Een bron van energie’, werkt hij hard aan de realisatie van een gezonde webshop. Deze wordt in februari van dit jaar gelanceerd.