Glas, de nieuwste woontrend!

Persbericht geplaatst door OSM op 11-06-2014
Glas, de nieuwste woontrend!
De woonwensen in Nederland veranderen in een snel tempo. In plaats van verhuizen, worden woningen massaal opgeknapt. Duurzaam en energieneutraal wonen geldt daarbij als norm. Momenteel verovert glas de traditionele bouwwereld en consumentenmarkt. “Glas is voor ons allang niet meer dat traditionele product dat je tussen kozijnen plaatst”, vertelt Gerlof Reijneker, directeur bij Steinfort Glas uit Franeker. “Nee, glas is nu vrijwel overal toepasbaar. Wij maken bijvoorbeeld veel glaspanelen voor keukens. De keuken meten wij digitaal in, de werkvoorbereiding vindt bij ons plaats. Een huis renoveren en opknappen wordt zo een stuk efficiënter en plezieriger.” Steinfort Glas levert momenteel maatwerk glaspanelen voor het project ‘De Stroomversnelling’. Een revolutionair renovatieconcept waarbij 11.000 woningen worden gerenoveerd tot een nul-op-de-energiemeter woning. Consumenten daarentegen kunnen op de webshop www.glazz.nl direct profiteren van de veelzijdigheid van glas.

Glas online kopen
“Laten we met GLAZZ® beginnen”, vervolgt Reijneker. “Onze webshop bevestigt dagelijks de hipheid van glas. Mensen zien nu zelf wat er allemaal mogelijk is met glas en dat installatie maar kinderspel is. Daarbij hebben we onze webshop zo ingericht dat bezoekers zelf hun eigen creatie kunnen bouwen. Eigenlijk is klussen met glas eenvoudig en heel leuk om te doen.” Duurzaam verbouwen met glas is populair: maandelijks neemt het aantal bezoekers op de webshop flink toe. Vooral keukenachterwanden, schuifdeuren en douchedeuren worden veel verkocht. Naast duurzaam wordt de tijdloze, stijlvolle uitstraling, betere hygiëne en het hogere wooncomfort genoemd als redenen waarom mensen voor glas kiezen.

Keukenrenovatie binnen één dag
“Qua renovatie biedt glas weer hele andere voordelen”, geeft Reijneker aan. “Mensen willen niet dagenlang zonder keuken of douche wonen, dat is vervelend. Met glas doen wij dat anders. Wij leveren alle wanden pasklaar aan op de bouw. Zo zijn er veel minder uren nodig voor montage. Renovatie van een keuken duurt nu gemiddeld nog maar één dag. Dit betekent een fors hogere efficiency, maar nog belangrijker: voor de bewoners is er veel minder overlast. Het project ‘De Stroomversnelling’ geldt landelijk als een doorbraak. Ja, we merken écht dat glas de nieuwste woontrend is!” Binnen het project ‘de Stroomversnelling’ ontwikkelde Steinfort Glas – in opdracht van BAM W&R – een revolutionair renovatiesysteem op basis van glas. De recensies van alle samenwerkende bedrijven en bewoners zijn louter positief. Steinfort Glas heeft recent nieuwe aansprekende renovatieopdrachten ontvangen.