Gouden tips fotoboek maken

Persbericht geplaatst door timvermeer op 18-02-2014

Een fotoboek maken is niet alleen leuk om later uit te kast te kunnen pakken, ook het maken van het fotoboek zelf is erg leuk! Bij het maken van een fotoalbum kun je al je creativiteit kwijt om zo een origineel en uniek fotoalbum te ontwerpen.

Fotoboek maken tips

Het organiseren van foto’s is er belangrijk wanneer je een fotoalbum maken wil. Sorteer foto’s bijvoorbeeld op datum, kleur of formaat, afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Het goed organiseren van je foto’s scheelt enorm veel tijd en frustratie bij het maken van een fotoalbum. Nadat je foto’s hebt gemaakt en de foto’s hebt geselecteerd voor in het fotoboek kun je de foto’s bewerken. Op die manier kun je aan al je foto’s en dus ook je hele fotoalbum een bepaalde stijl meegeven. Laat je echter niet teveel meeslepen en hou de kern en boodschap van de foto in tact.

Fotoboek maken tips

Het organiseren van foto’s is er belangrijk wanneer je een fotoboek maken hoeft niet noodzakelijk te worden gedaan met foto’s van een dure camera. Smartphones hebben tegenwoordig camera’s van goede kwaliteit waar foto’s op hoge resolutie mee kunnen worden gemaakt. Ook de goedkopere digitale camera’s zijn prima in staat om goede kiekjes te maken. Wanneer je rekening houdt met het materiaal waar je mee werkt kun je schitterende resultaten krijgen. Wanneer je bijvoorbeeld weet dat je een camera hebt die moeite heeft met lichtinval, neem dan geen foto tegen de zon in. Er zijn nog talloze makkelijke technieken om formidabele foto’s te maken zonder honderden euro’s aan professioneel materiaal uit te hoeven geven.