GPS voor de donkere dagen

Persbericht geplaatst door SanneVermeulen op 08-01-2015

Doordat de dagen korten en de nachten langer worden, komt het wintergevoel pas omhoog. Dit is natuurlijk iets om naar uit te kijken, omdat kerst en 2015 eraan komen. Echter heeft het vroeg donker worden ook nadelen. Het aantal inbraken en diefstallen neemt namelijk aanzienbaar toe. Vooral omdat mensen met een lager inkomen deze dure maanden ook door moeten kunnen komen. In zo’n geval kan een GPS tracker veel pijn en geld besparen.

Diefstal

Volgens de cijfers van het CBS vonden er in 2013 bijna 650.000 diefstallen plaats. Onderzoek wijst uit dat het grootste deel van deze inbraken en diefstallen ‘s avonds gebeurden. In het donker voelen inbrekers zich natuurlijk het veiligst. In het donker zijn mensen immers minder oplettend en veel mensen hebben totaal geen zicht op straat omdat de gordijnen dicht zijn.

Met een GPS tracker in de auto kun je voorkomen dat je het slachtoffer wordt van één van deze inbrekers. Met een GPS tracker kunt u uw voertuig gemakkelijk traceren en de politie op tijd informeren. Deze weten dan waar uw voertuig zich bevindt en kunnen deze terughalen.

GPS tracker plaatsen

Een auto bestaat vaak uit veel verschillende metaalsoorten die de radiogolven van satellieten kunnen verstoren. Het is belangrijk het systeem voor de auto te plaatsen op een plek waar een goede verbinding met de GPS en GSM netwerken gerealiseerd kan worden. Een goede locatie is in het dashboard of de bumper. Echter moet u hier ook even testen of het systeem werkt. Dit kan door de locatie op te vragen. Zo voorkomt u dat de locatie niet opgevraagd kan worden bij onvoldoende bereik tijdens noodgevallen.